• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суддя, який спеціалізується на прийнятті рішень на користь забудовника постановив забудувати стадіон-парк «Старт»

    Опубликовано: 2015-09-14 09:29:56

    Стало публічним судове рішення № 826/10580/15 київського адміністративного суду по справі скандальної забудови історичного стадіону-парку «Старт», що на Лук’янівці. Іменем України, суддя Погрібченко Ігор Миколайович тихцем і за зачиненими дверима постановив скасувати рішення Київради про розірвання договору оренди з фірмою ТОВ «Голден Хаус», яку пов’язують з сином колишнього прем’єр-міністра України Микола Азарова. Відтепер на місці стадіону-парку «Старт» можуть з’явитися висотні будівлі торговельно-розважального комплексу. Як це передбачено проектом забудовника.

    В ініціативі «Старт», яка опікується стадіоном-парком, організовує соціальні культурно-спортивні заходи, проводить прибирання та намагається підтримувати стадіон-парк в належному вигляді, рішення скандального судді викликало обурення.

    «Ми очікували на суд, але навіть подумати не могли, що все станеться так швидко і за зачиненими дверима». Заявила нам один з співкоординаторів ініціативи Анна Сарапіон. «Звичайно буде апеляція, будуть акції протесту і якщо треба то, і громадської непокори. Але ми просто збентежені і люті тим, що нашвидкуруч, суддя з заплямованою репутацією по якому люстрація плаче прийняв таке рішення. В будь-якому випадку ми зробимо все щоб допустити знищення парку і забудови стадіону. Всіх кому дорогий історичний стадіон-парк «Старт», виходьте на контакт», - підкреслила вона.

    Нагадаємо, рішенням Київради від 26 лютого 2010 року земельну ділянку площею 4,83 га була передана ТОВ "Голден Хаус" для "комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону "Старт", будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгом". А вже влітку того ж року територія стадіону була приватизована компанією за суму в 10 млн грн.

    У грудні 2014 року комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала скасування землевідведення і рекомендувала Київраді розірвати договір оренди з ТОВ "Голден Хаус". Що і було зроблено в березні цього року.

    Суддя, який прийняв рішення по скасуванні рішення Київради неодноразово приймав скандальні рішення на користь забудовника. Зокрема, Гостинного Двору, дитячого садочку на Позняках (Ревуцького 7), забороняв масові заходи на користь режиму Януковича (заборона пікету Генпрокуратури за позовом тодішнього мера Києва Попова).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.