• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Думка про те, що Захід обміняв Україну на Сирію – хибна

    Опубликовано: 2015-09-08 08:28:35

    Путіну не вдасться "продати" Заходу своє вторгнення в Сирію, як боротьбу з терористичною "Ісламською державою". Справа в газі та нафті.

    Таку думку висловив народний депутат України, голова підкомітету держбезпеки Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Андрій Левус на своїй сторінці у Фейсбук.

    «Через Сирію мають намір будувати газопроводи Катар та Іран, який звільняється від санкцій. Проекти цих газопроводів спрямовані в Європу і мають покласти край там російській монополії на енергоносії», - йдеться в повідомленні.

    Захід у Сирійській війні підтримує антиурядових повстанців, які воюють і проти ІДІЛ, і проти Асада.

    «Зрозуміло, що результатом сирійської кампанії Захід бачить ліквідацію і ісламістів, і диктатора. Путін бачить, що Асад довго не протягне, й новий порядок в Сирії не відповідатиме імперським інтересам РФ, тому й ввів туди своїх "зелених чоловічків". Не виключено, що головне завдання росіян  –  воювати не проти ісламістів, а проти прозахідної Сирійської вільної армії», - також наголошує Андрій Левус.

    Зокрема, на думку народного депутата, Путін змушений показати росіянам новий епічний серіал про "мощь и благородство России", адже проект "Новороссия" свою ефективність не продемонстрував. Кремль намагатиметься показати населенню боротьбу з глобальною загрозою тероризму не зважючи на вороже ставлення США.

    «Ніякого "обміну" України не відбулось. Навпаки, Путін все глибше вдягає свою голову в петлю історичної справедливості. Ймовірно, Росію тепер позбавлять права вето в Радбезі ООН. Знищення ІДІЛ та Асада є більш принциповим для європейців ніж питання України. Антипутінська коаліція розширюється за рахунок нафтових країн арабського світу та зміцнюється завдяки ще більш розгніваним ЄС  та США», - вважає народний депутат.

    Головним же завданням України в ситуації,що склалася, є втримати внутрішній та зовнішній фронти, а також зберегти державу, як прогнозованого, ключового суб'єкта антипутінської коаліції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.