• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Головний архітектор Києва: Наша задача - зберегти унікальність столиці

    Опубликовано: 2015-08-28 08:23:09

    27 серпня 2015 року розпочались депутатські слухання щодо Генерального плану Києва. На розгляд депутатам винесені питання щодо правових підстав розробки Генплану та його принципових рішень, про збереження історико-культурної спадщини, ландшафту та історико-архітектурного середовища столиці, про основні напрямки розвитку транспорту та вуличної мережі, розвиток соціальної інфраструктури тощо.

    За словами головного архітектора столиці Сергія Целовальника, проект нового Генплану пройшов усі необхідні погодження та державну експертизу. Розробниками враховано рекомендації Національної спілки архітекторів України, а також повністю оновлено історико-архітектурний план міста.

    Він також зазначив, що проект нового Генплану Києва розглядає столицю на міжнародному, національному, макрорегіональному та локальному рівнях. За проектом Київ позиціонується, як місце міжнародних зустрічей, перетин світових цивілізацій. Головними напрями розвитку столиці мають бути: наука, освіта, культура, туризм.

    «Головною конкурентною перевагою Києва є унікальне поєднання найцінніших природних ландшафтів та історико-культурної спадщини світового значення. І головне завдання керівництва та жителів міста полягає в тому, щоб ефективно використовувати і зберегти цю унікальність не тільки для сьогодення, але й для майбутніх поколінь. Саме така задача була поставлена при розробці нового Генплану», - повідомив Сергій Целовальник.

    Окрім того, за словами головного архітектора, при розробці документу проектувальники виходили з принципу людиноцентричності. Особлива увага приділяється жителю столиці та його потребам, що і зумовлює формування міського простору.

    Зазначимо, що результатом даних слухань має стати схвалений депутатами та підтриманий громадою міста проект документа, який буде винесено на розгляд сесії Київради.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.