• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві визначили середній коефіцієнт заповнення легкового автомобіля

    Опубликовано: 2015-08-21 12:46:33

    У Києві на замовлення Департаменту містобудування та архітектури триває розробка транспортної моделі міста спеціалістами групи компаній A+S. Наразі відбувається етап калібрування та оцінки якості даного інструментарію – це заключний етап перед безпосередньою інтеграцією транспортної моделі в роботу органів міської виконавчої влади.
    Одним із параметрів, необхідних для розрахунків транспортної моделі, є середній коефіцієнт заповнення легкового автомобіля. Якщо у авто їде лише сам водій, то коефіцієнт становитиме 1,0. У випадку, якщо разом із ним є пасажир, то коефіцієнт дорівнюватиме 2,0. Якщо троє, то коефіцієнт заповнення - 3,0 і так далі. Для оцінки пасажиропотоків важливо знати середній по місту показник для всіх легкових автомобілів.
    За даними соціологічного опитування, проведеного в рамках розробки транспортної моделі Київським міжнародним інститутом соціології у грудні 2014-березні 2015 року, спеціалістами A+S встановлено, що цей коефіцієнт для Києва складає 1,51. Точне значення коефіцієнту становить 1,50879667433747 по всіх шарах попиту (поїздки з дому на роботу, з роботи додому, з дому на навчання і так далі). Тобто, в середньому, в транспортному потоці на магістралях Києва на кожен легковий автомобіль припадає 1,5 пасажири.
    Нагадаємо, що в ході соціологічного дослідження було опитано більше 30 000 киян, в результаті чого були отримані дані про майже 50 000 їх поїздок по місту.
    У Західній Європі коефіцієнт заповнення легкового автомобіля стабілізувався після тривалого спадного тренду. Щодо країн Східної Європи, то у Чехії він складає 1,4, у Словаччині – 2,0 та Угорщині - 1,9 пасажирів. Це значно вище, ніж середня кількість пасажирів в автомобілі для країн Західної Європи, таких як Великобританія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Німеччина, Австрія, Іспанія та Італія, коефіцієнт для яких становить у середньому 1,54 пасажирів на автомобіль.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.