• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Служба зайнятості та ПРООН домовились про співпрацю в рамках проекту «Моя кар'єра»

    Опубликовано: 2015-08-10 08:52:14

    Вже з жовтня 2015 року старшокласники, абітурієнти та усі бажаючі зможуть безкоштовно пройти в режимі он-лайн один із кращих профорієнтаційних тестів та отримати кваліфіковані послуги спеціалістів щодо вибору професії у найближчому центрі зайнятості.

    Таких домовленостей було досягнуто під час зустрічі Голови Державної служби зайнятості Ярослава Кашуби та керівника проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) «Зміцнення національної спроможності для ефективного розвитку молоді та відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні» Віри Профазі, інформує прес-служба.

    «Завдяки фахівцям ПРООН вже з жовтня всі охочі зможуть пройти високоякісний профорієнтаційний тест он-лайн просто в себе вдома, який зможе визначити схильності та здібності молодих людей. Протягом вересня наші спеціалісти по всій Україні пройдуть тренінги для того, щоб кожна людина могла звернутись до найближчого центру зайнятості і отримати там консультації та роз’яснення на базі результатів цих тестів», – зазначив Ярослав Кашуба.

    Портал ПРООН «Моя кар'єра» (www.mycareer.org.ua) запрацює у повному режимі у жовтні. Він буде надавати інформацію щодо ринку праці та актуальних професій, можливостей для розвитку та побудови кар’єри. Крім цього, на сайті можна буде пройти ліцензований міжнародний тест для визначення інтересів, умінь та навичок для правильного вибору майбутнього напрямку навчання. Сайт спеціально адаптований до потреб молоді та надає можливість пройти тест.

    «Після проходження тесту людина отримує об’ємний звіт. З цим звітом можна працювати самостійно або звернутись до найближчого центру зайнятості та отримати роз’яснення профконсультанта. Сьогодні близько 80% випускників вишів працевлаштовуються не за спеціальністю і це дуже сумна статистика, яку ми прагнемо змінити», – наголосила Віра Профазі, додавши, що у Грузії завдяки подібному проекту профорієнтаційні консультації отримали близько 50 тисяч випускників.

    У свою чергу Голова ДСЗ наголосив, що служба зайнятості охоплює соціальними послугами майже  90% усіх старшокласників країни, тому є усі ресурси для того, щоб масштабувати проект. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.