• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • КВУ розробляє законопроект, що зменшить масштаби підкупу виборців

    Опубликовано: 2015-07-28 14:40:15

    Експерти Комітету виборців України розробляють законопроект, що має на меті зменшити масштаби підкупу виборців на виборах.

    КВУ рекомендує Верховній Раді України внести відповідні зміни до законодавчих актів, якими буде чіткіше виписано склад такого злочину, як підкуп виборців. Необхідно зазначити, що підкуп передбачає у тому числі надання неправомірної вигоди виборцю благодійними фондами, громадськими організаціями, які мають назви, співзвучні з назвами партій-суб’єктів виборчого процесу, кандидатами, або використовують таку ж комбінацію позначень (слова, літери, цифри, зображувальні елементи, комбінації кольорів), яку використовує партія-суб’єкт виборчого процесу, кандидат при передвиборній агітації.

    Такий масштабний непрямий підкуп виборців було зафіксовано у м. Чернігові на проміжних виборах народного депутата України (одномандатний виборчий округ № 205). Впродовж двох тижнів у місті діяло 5 пунктів з роздачі продуктових наборів від імені благодійного фонду «Укроп», назва і символіка якого збігаються із однойменною політичною партією. За різними оцінками такі відкриті механізми непрямого підкупу виборців охопили понад 40 000 жителів, що проживають на території одномандатного виборчого округу №205. Така практика схиляння виборців до продажу голосів продовжувалась і в день голосування.

    Цей законопроект дасть підстави правоохоронцям реагувати на вищезгадані правопорушення та запобігати їх виникненню.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.