• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ГО «Держава» бореться за належну медичну допомогу учасникам АТО

    Опубликовано: 2015-07-23 15:10:05

    Член ГО «Держави», радник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Валерій Прудь став одним із перших активістів, які виступили проти того, що в Миколаєві бійцям не можуть надати повноцінну психологічну допомогу.

    Попри те, що місцева влада вже давно заявляла про ремонт кабінету психологічної допомоги учасникам АТО в обласному госпіталі ветеранів війни, кабінет досі не працює, а прийом військовослужбовців проводиться поза його межами.

    Для вияснення обставин та причин цієї ситуації 10 липня активісти навідались в госпіталь.

    - Цей кабінет необхідний для учасників антитерористичної операції в частині надання їм психологічної допомоги та реабілітації. В березні цього року голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков дав вказівку, щоб кабінет почав працювати ще до 1 травня. Було виділено 567 100 гривень. Однак потім дату відкриття перенесли на 10 липня. І ось сьогодні 10 липня. Результат видно неозброєним оком. Цвіль, вогкість, дірки в лінолеумі, сліди патьоків. Я людина військова, і якщо мені ставлять завдання, я її виконую. В даному випадку команду губернатора Мерікова не виконано, - зазначив Валерій Прудь.

    Як пояснив начальник госпіталю Володимир Поточняк, облрада виділила установі гроші не так на облаштування кабінету психолога, як на закупівлю обладнання. Він запевнив, що кабінет вже давно відкритий і функціонує.

    Проте це не виправдовує той факт, що кабінет досі «прикрашають» стіни з цвіллю, старі вікна і рваний лінолеум, а це не припустимо в такій ситуації.

    - Губернатор поставив у квітні своїм заступникам задачу: до травня привести кабінет у порядок. Однак його розпоряджень ніхто належним чином не виконує, - заявив Валерій Прудь. - Якби я не виконав у строк поставлене завдання, з мене б зняли погони. Про якість психологічної допомоги в цьому госпіталі говорити не доводиться. Навіть за наявності професійного психолога неможливо проводити реабілітацію в кабінеті, небезпечному для здоров'я.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.