• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Презентація проекту-переможця архітектурного бліц-конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору на Контрактові площі

    Опубликовано: 2015-07-10 14:43:20

    13 липня 2015 року у Департаменті  містобудування та архітектури  в рамках заходу «Департамент  відкриває двері» відбудеться презентація проекту-переможця архітектурного бліц-конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору на Контрактові площі. Проект представлятиме команда молодих архітекторів та урбаністів з «Burø». Початок о 18.30 за адресою: вул. Хрещатик, 32, зала на другому поверсі.

    Проект переможців має назву «Київська вітальня». Він передбачає облаштування на Контрактовій площі підземного археологічного музею, перетворення частини вул. Сагайдачного на пішохідну, озеленення, нове освітлення та створення комфортного громадського простору, включаючи велосипедну інфраструктуру.

    Контрактова площа має давню історію й може стати центром тяжіння для культурного життя столиці. Однак сьогодні її заполонили кіоски та стихійно припарковані автомобілі, тому площа потребує змін. За умовами конкурсу, концепція облаштування площі має відповідати принципам сталого розвитку та враховувати історико-культурний та композиційно-художній потенціал площі.

    Контрактова площа є знаковим місцем для киян, але вже неодноразово ставала «жертвою» необдуманих, а інколи й злочинних рішень щодо її перебудові. Тому всі зміни, які можуть відбутися тут, мають бути обговорені та схвалені громадою. Саме цій меті присвячена низка публічних заходів, організованих Департаментом містобудування та архітектури, що проходитимуть впродовж липня на різних майданчиках.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.