• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбувся черговий раунд переговорів щодо тексту проекту угоди про участь України у програмі «Креативна Європа»

    Опубликовано: 2015-07-09 08:46:28

    У консультаціях щодо підготовки проекту Угоди про участь України у програмі ЄС "Креативна Європа» взяли участь заступник Міністра культури України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, представники Міністерства юстиції, МЗС, Міністерства фінансів, Секретаріату Кабінету міністрів. З європейської сторони участь взяли.

    заступник начальника відділу Програми «Креативна Європа» ГД ЄК «Освіта та культура» Алессандро Сенезі,      керівник сектору «Бюджет, планування та контроль» ГД ЄК «Освіта та культура» Марія Дель Мар Сардон Гарсія, координатор Програми «Креативна Європа» для третіх країн Роб Ван Ірзел,      працівники представництва ЄС в Україні.

    Консультації у форматі відео конференції були присвячені погодженню тексту проекту Угоди та практичним фінансовим і  правовим  питанням створення національного бюро програми в Україні. Також йшлося про фінансові аспекти участі у програмі – суму членського внеску для України, механізми забезпечення відшкодування, фінансового контролю та застосування адміністративних заходів і штрафів з боку Єврокомісії. 

    Українська сторона висловила вдячність Єврокомісії за надану можливість брати участь у програмі на пільгових умовах сплати членського внеску на перший рік, а також за надані коментарі до зауважень і пропозицій України до проекту Угоди. Щодо розрахунку розміру щорічного членського внеску для України за відсутності пільгових умов на наступні роки європейська сторона надасть додаткове роз’яснення. За результатами переговорів коло питань, які потребують погодження, було звужено.

    Консультації у Києві стали черговим етапом роботи над текстом документу. Робота буде продовжена під час візиту заступника Міністра культури України з питань євроінтеграції до Брюсселя, де 14 липня відбуватиметься зустріч з очільниками Директорату культури і освіти в рамках засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.