• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Захоплена шахта-фантом в зоні АТО, з якої незаконно вивозилося вугілля, не працює вже півтора роки - нардеп Дерев’янко

    Опубликовано: 2015-07-08 08:47:42

    Шахта імені К. І. Кісельова із захопленого бойовиками Торезу, яка незаконно поставляла останні півроку на підконтрольну Україні територію вугілля, офіційно припинила видобуток ще на початку 2014 року.

    Про це йдеться у відповіді Міненерговугілля на запит народного депутата Юрія Дерев'янка.

    Як зазначає відомство, у березні 2014 року було розпочато проведення заходів з підготовки ДП "Шахта ім. К. І. Кісельова" до ліквідації за рахунок бюджетних коштів.

    "У зв'язку із проведенням заходів з підготовки ДП "Шахта ім. К. І. Кісельова" до ліквідації видобуток вугілля на підприємстві зупинено, звітність щодо видобутку вугілля до Міненерговугілля з початку 2014 року не подавалася", - наголошується у відповіді.

    Також Мінінстерство повідомляє, що до загострення ситуації в Донецькій області у зв'язку з проведенням АТО, підприємству спрямовувалися бюджетні кошти, в тому числі ідля оплати заробітної плати працівникам. Казначейське обслуговування одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів на території, яка не контролюється українською владою, було зупинено 6 серпня 2014 року.

    Як відомо, раніше у засобах масової інформації повідомлялося про можливе незаконне вивезення вугілля з зони проведення АТО, у тому числі з шахти імені Кісельова.

    Так, 29 травня народний депутат України Антон Геращенко заявив про те, що група осіб, близьких до "сім"ї" Януковича, використовуючи дозвільні документи неіснуючого підприємства — шахти імені К. І. Кісельова, здійснює постачання досить великого обсягу вугілля на український ринок. При цьому лише деякі підприємства мають офіційний дозвіл на вивезення вантажів із зони АТО.

    Депутат наводить інформацію про те, що за останні півроку неіснуюча шахта імені Кісельова поставила на підконтрольну Україні територію вугілля в обсязі понад 300 тисяч тонн.

    У зв'язку з цим народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до МВС, СБУ і Міненерговугілля з проханням перевірити викладені обставини; внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування; притягнути винних осіб до встановленої законом відповідальності, взяти вирішення даного питання під особистий контроль.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.