• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військовою прокуратурою затримано прикордонників, які вимагали і отримали з іноземних громадян 3000 доларів

    Опубликовано: 2015-07-06 08:29:13

    Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України разом з співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримано двох військовослужбовців Державної прикордонної служби України за одержання неправомірної вигоди.

    Установлено, що посадові особи одного з підрозділів Державної прикордонної служби України Харківщини, використовуючи своє службове становище, у травні-червні 2015 року вимагали від іноземних громадян, які прибували на територію України, кошти у сумі 3000 доларів США за не створення перешкод при проходженні прикордонного контролю з розрахунку 1000 доларів за кожну особу.

    Факт отримання неправомірної вигоди належним чином задокументовано військовою прокуратурою, «хабарників» затримано.
     
    Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України внесено  до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Тривають першочергові слідчі дії.

    Наразі готується клопотання до суду щодо обрання військовослужбовцям запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

    Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.