• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Майбутнє України зараз залежить від успішності реформ

    Опубликовано: 2015-06-26 13:30:33

    Не лише економічне, а й політичне майбутнє України залежить від того, наскільки швидкими і успішними будуть реформи, які проводить саме зараз уряд, наскільки ці реформи будуть дієвими та результативними і від ступеню підтримки цих реформ народом України. Таким був лейтмотив робочої зустрічі Голови групи роботодавців Європейського економічного соціального комітету Яцека Кравчика, голови представництва Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського з керівництвом Українського союзу промисловців і підприємців  - президентом УСПП Анатолієм Кінахом, першим віце-президентом УСПП Сергієм Прохоровим, віце-президентом Костянтином Марчуком, керівником представництва УСПП у Брюсселі Миколою Тимощуком, а також з головою ТПП Геннадієм Чижиковим.

    «Українська влада уже тривалий час намагається вибудувати конструктивні реформи, за даних обставин це робити непросто, але головне – продовжувати у такому ж ключі, не допустити порушення крихкого правового балансу. Українська влада повинна зараз докласти максимум зусиль для підготовки країни до запровадження всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС. Оскільки ситуація така складна, що можуть виникнути не лише економічні, а і політичні наслідки, якщо ЗВТ не принесе вашій країні значних результатів. Бо у народу України зараз дуже великі позитивні очікування щодо зближення з ЄС», - наголосив Яцек Кравчик. Він додав, що європейські бізнес-асоціації готові надавати посильну підтримку своїм українським колегам задля якнайшвидшого просування України на шляху євроінтеграції, оскільки такі організації, як УСПП виконують надзвичайно важливу комунікативну роль між владою і громадськістю та міжнародними інституціями.

    «Діалог є одним з ключових механізмів пошуку правильних рішень, уникнення загострення ситуації. Ми наполегливо закликаємо українську владу активізувати співпрацю з науковим, експертним та громадським середовищем задля підвищення ступеню успішності запланованих і уже розпочатих реформ. Діалог дає змогу уникнути багатьох помилок. Не можна допустити, щоб у суспільстві виникло розчарування і владою і євронапрямком, оскільки це одразу ж використає наш агресор в рамках гібридної війни. Це неприпустимо», - наголосив президент УСПП.

    Об’єднання і асоціації бізнесу повинні максимально використовувати можливості для того, щоб допомогти Україні пройти складний період євроадаптації.

    «Цей важкий період не триватиме тижні, чи навіть місяці – це роки перебудови державного управління та економіки. Однак Україна уже обрала свій шлях, тож іншої альтернативи, ніж пройти його, немає. І якщо ми будемо добре підготовані до цього, то успіх буде значно помітнішим» - вважає Ян Томбінський.

    Сторони домовилися активізувати співпрацю у напрямку євроінтеграції та євроадаптації, збільшити кількість прямих контактів та зустрічей, а також спільними зусиллями посилювати діалог з владою України щодо необхідності системної підготовки до запровадження ЗВТ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.