• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столиця може надати приклад ефективного економічного зростання

    Опубликовано: 2015-06-26 08:56:03

    Ефективне і чесне партнерство влади і бізнесу має величезний  потенціал, якщо мати на увазі створення сприятливого підприємницького клімату в столиці України – місті, де зосереджені наукоємні підприємства, здатні виробляти продукцію з високою доданою вартістю. Саме воно є підґрунтям  збільшення обсягів виробництва, зростання бюджету, зменшення безробіття та створення нових робочих місць, підвищення якості життя киян, формування прикладу для наслідування для інших регіонів. Про таке на розширеному засіданні Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва за участю голови КМДА Віталія Кличка сказав президент УСПП Анатолій Кінах.  

    Він звернув увагу присутніх на Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу, яка підготовлена Антикризовою радою громадських організацій та спрямована до вищого керівництва держави. «Лише зростання економіки, – підкреслив А.Кінах, – є запорукою стабільності, соціального ладу, нормальної життєдіяльності країни, її територіальної цілісності та державності взагалі. Якщо змиритися з падінням економіки в столиці, яка на сьогоднішній день є центром всього передового в сфері науки та виробництва, де зосереджені високопродуктивні сучасні підприємства, можна швидко скотитися  до статусу сировинної країни».

    На його думку, є багато проблемних питань, вирішення яких не потребує додаткових коштів: наприклад, зняття обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів, що зніме дефіцит кадрів в певних сферах; ліквідація імпортного збору 5 або 10 % для продукції групи критичного імпорту тощо.

    А.Кінах піддав різкої критиці політику Національного банку країни. «Напередодні впровадження зони вільної торгівлі з ЄС, коли питання прискореної модернізації та зростання конкурентоспроможності вітчизняного продукту постає надзвичайно гостро, запровадити облікову ставку на рівні 30 % – означає залишити виробників без обігових коштів; ввести «драконівські» норми для експортерів – значить, поставити їх на межу знищення, тому що закрилися східні ринки, значно звузився внутрішній ринок, а до європейського промисловість не може швидко дорости через брак інвестицій», –  наголосив він.

    Президент УСПП окремо зупинився на темі деіндустріалізації української промисловості, наголосивши, що без підтримки державної, а в Києві – міської влади, без продуманої системної державної промислової політики, без поновлення вищого органу управління цією сферою – міністерства промислової політики –    відродити та забезпечити сталий розвиток вітчизняній індустрії неможливо. На його думку, саме столиця має дати приклад іншим містам щодо збільшення питомої ваги малого та середнього бізнесу. Відмовитися від електронного адміністрування ПДВ, скасувати «поголовне» введення РРО – на цьому рішуче наполягає УСПП.

    Анатолій Кінах особливо наголосив на необхідності створення постійного органу комунікації між Київською міською державною адміністрацією, Радою директорів Києва та УСПП.  «Наші контакти не можуть бути тимчасовими – ми маємо на постійній основі ділитися думками та відпрацьовувати пропозиції з покращення ділового клімату», – підсумував голова промисловців і підприємців. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.