• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У справі Петра Мельника «з’явились» нові мільйони розкрадених коштів

    Опубликовано: 2015-06-25 08:22:06

    Державна фінансова інспекція України підтвердила факти розкрадання державних коштів керівництвом Національного університету Державної податкової служби України (НУДПС), викладені у депутатському зверненні народного депутата,  члена Ради партії «Воля» Ірини Суслової. Крім того, виявила й інші порушення фінансової дисципліни.

    «Десятки тисяч гривень хабарів, які інкримінують екс-ректору податкового університету Петру Мельнику, - це ніщо, порівняно з 7 мільйонами гривень збитків, які він завдав державі. Ревізія ДФІ не лише підтвердила виявлені мною факти, які викладені в депутатському зверненні, а й зафіксувала багато інших», - розповідає народний депутат від партії «Воля» Ірина Суслова.

    Зокрема, як зазначається в листі Держфінінспекції, «ревізією встановлено порушень фінансової дисципліни, що призвели до збитків на суму 7 059,3 тис грн».

    Серед  переліку інших порушень:

    - завищення обсягів і вартості виконаних будівельних робіт під час будівництва 2 гуртожитків в м.Ірпінь на суму понад 1 млн 550 тис грн;

    - завищення обсягів і вартості виконаних будівельних робіт під час реконструкції спорткомплексу з будівництвом фізкультурно-реабілітаційного центру та навісу над трибунами в м.Ірпінь на суму майже 500 тис грн.;

    - незаконне відчуження майна на суму понад 309 тис. грн на користь ВАТ «Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство», засновником якого є Мельник Олена Володимирівна (йдеться про продтоварний магазин з кафетерієм, про піонерський табір ім. Макаренка);

    - без дозволу Мінфіну та без згоди Фонду держмайна незаконно відчужено майна на суму понад 10 млн 874 тис грн (йдеться про приміщення магазину та кафетерію в м.Ірпінь, реабілітаційна-оздоровчий комплекс «Сосновий бір», нежилі будинки й господарсько-побутові будови в м.Сімферополь (АР Крим), комплекс будівель в м.Кам’янець-Подільський) та ін.

    Показово, що з 2008 р. до сьогодні податковий університет орендує продані(!) приміщення реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір» для розміщення гуртожитку, за що навчальним закладом за час оренди сплачено 12,9 млн грн.

    Ці та багато інших фактів, виявлених під час ревізії ДФІ, наразі передано до Генпрокуратури України. Ірина Суслова, коментуючи виявлені злочини, зазначила, що партія «Воля» контролюватиме перебіг розслідування справи одіозного екс-регіонала, колишнього  ректора податкового університету Петра Мельника та інформувати громадськість про результати роботи правоохоронних органів.

    Прес-служба партії «Воля»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.