• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість сучасного мистецтва — сотні мільйонів доларів

    Опубликовано: 2015-06-15 23:04:51

    У Лондоні пройшов аукціон Sotheby's Non-Conformist and Contemporary Art. Топ-лотом стала картина «Спляча дівчина» Харківської художніци Зінаїди Серебрякової.

    Як повідомляють «Українські новини», картина була продана за 5 мільйонів 852 тисяч доларів з 6-кратним перевищенням попередньої оціночної вартості. Сучасне українське мистецтво представили Арсен Савадов і Роман Мінін — їхні роботи були продані в шести лотах.

    Роботи українського концептуаліста Савадова були представлені на торгах в п'яти лотах: живопис «No Time to Waste» (продана за 19 тисяч доларів) і принти із знаменитих фото-серій Савадова «Донбас-Шоколад» (два принта продані за 9 500 доларів кожен), «Колективне червоне» (комплект з двох принтів, проданий за 15 200 доларів) і «Love Story» (принт проданий за 9500 доларів).

    Також з молотка за 11 400 доларів пішла робота молодого донецького художника Романа Мініна — картина «Генератор донецького метро».

    До слова, нещодавно Картина Пабло Пікассо «Алжирські жінки» пішла з молотка за рекордні 179 400 000 доларів. Лот був представлений аукціонним будинком Christie's в Нью-Йорку, йдеться в «Новинах культури» на UDNM.org.

    Оціночна вартість абстрактної картини «Алжирські жінки», написаної маслом на полотні розміром 114 см на 146,4 см, становила 140 мільйонів доларів. Особистість людини, яка купила її, не розголошується.

    Пікассо створив 15 полотен під назвою «Алжирські жінки», кожна з яких позначена однією з букв латинського алфавіту — від «A» до «O». На це його надихнула однойменна серія робіт французького живописця Ежена Делакруа.

    Як повідомили в понеділок представники Christie's — це найбільша сума, яку коли-небудь платили на аукціоні за предмет мистецтва. Раніше цей рекорд належав полотну художника експресіоніста Френсіса Бекона «Три начерку до портрета Люсьєна Фрейда». Вона пішла з молотка на торгах Christie's в Нью-Йорку в 2013 році за 142,4 мільйона доларів.

    Торги, на які виставлялися більш 20 видатних робіт, були відзначені ще одним рекордом. Статуя «Вказуюча людина», виготовлена в 1947 році швейцарським майстром Альберто Джакометті, пішла за 141 мільйонів доларів. Бронзову статую заввишки 180 см стало найдорожчою скульптурою, коли-небудь купленої з торгів. Її оціночна вартість становила близько 130 мільйонів доларів.

    Перший рекорд за сумою продажу з аукціону належав іншій скульптурі Джакометті, іменованої «Крокує» (1961). Вона була продана з торгів Sotheby's в 2010 році за 104,3 мільйона доларів. «Вказуюча людина», без всякого сумніву, є найбільшою скульптурою Джакометті. Вона відрізняється від усіх інших тим, що майстер самостійно покрив її фарбою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.