• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Яценюка не кажуть, в яких банках шукають вкрадені Януковичем кошти - Дерев'янко

    Опубликовано: 2015-06-10 13:03:20

    Держфінмоніторинг надіслав запити до підрозділів фінансових розвідок 136 держав з метою встановлення та подальшого блокування банківських рахунків та інших активів "сім'ї Януковича".

    Про це йдеться у відповіді Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на запит народного депутата Юрія Дерев'янка.

    В документі зазначається, що у ході роботи Держфінмоніторингом заблоковано активи компаній-нерезидентів, які належать "сім'ї Януковича", на загальну суму 1,42 млрд доларів. Відповідні матеріали подано до Генеральної прокуратури для прийняття рішень.

    "За поданням Генеральної  прокуратури України в межах  кримінальних проваджень ухвалами  Голосіївського та Печерського  районних судів м. Києва накладено арешт на зазначені кошти", - йдеться у відповіді.

    "Для повернення активів  особлива увага приділяється  міжнародним розслідуванням. Так  Держфінмоніторингом надіслано запити до підрозділів фінансових розвідок 136 держав з метою встановлення та подальшого блокування банківських рахунків та інших активів за кордоном", - наголошує Прем'єр.

    Також у відповіді повідомляється, що станом на 12 квітня 2015 року Держфінмоніторингом надіслано до Генеральної прокуратури 76 узагальнених та 245 додаткових матеріалів щодо підозри у відмиванні коштів, одержаних злочинним шляхом.

    "Інформація щодо інших  питань, порушених у зверненні, належить  до охоронюваної законом таємниці, у тому числі до таємниці  фінансового моніторингу", - зазначається  у документі.

    Нагадаємо, Юрій Дерев'янко звернувся до Арсенія Яценюка з проханням надати інформацію чи дійсно він звертався до ГПУ та судів аби арештовані Урядом 1,4 млрд. доларів Януковича перейшли в розряд конфіскованих і були повернуті в Держбюджет; вказати точні суми коштів, які були арештовані (по кожній особі окремо). Депутат також просив вказати банки, де знаходяться ці кошти та надати копії підтверджуючих документів.

    Раніше Дерев'янко повідомляв, що посадовці озвучують різні суми коштів, арештованих на рахунках Віктора Януковича та його оточення. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 13 січня оприлюднив інформацію про арешт 2 млрд. доларів на закордонних рахунках, а також 1,8 млрд. доларів і  6 млрд грн. на території України. Натомість Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорить про 1,4 млрд. доларів, аби їх з розряду арештованих перевести в розряд конфіскованих і направити до держбюджету.

    Прес-служба Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.