• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ ПЕРШОГО В УКРАЇНІ ІННОВАЦІЙНОГО ЕКОПАРКУ

    Опубликовано: 2015-06-10 08:22:51

    6 червня на території парку «Нивки» відбулася презентація концепції першого в Україні інноваційного Екопарку. Інноваційний Екопарк «НИВКИ» - це ініціатива створення першого в Україні екологічного простору доброзичливого ставлення до природи.

    Фундаторами Екoпарку «НИВКИ» стали 1+1 медіа, Platinum Bank, Robert Bosch та Grawe Ukraine на платформі Європейської Бізнес Асоціації. Водночас, проект відкритий для всіх соціально-відповідальних компаній, які прагнуть впроваджувати європейські цінності, сприяти розвитку енергозберігаючих технологій та разом працювати заради кращого майбутнього України.

    Лавочки з енергоощадним підсвічуванням та збирачі дощової води, «розумний» дім із сонячними панелями на даху, ліхтарики, які живляться енергією сонця, вело генератори енергії для підзарядки ноутбуків, планшетів та мобільних телефонів — усе це має з’явитися в парку у недалекому майбутньому.

    Презентація екопарку відбулася за участі голови міста Києва Віталія Кличка. Столичний мер оглянув усі експонати, зокрема бокси для утилізації ламп, батарейок, контейнерів для роздільного сміття та запросив громаду та меценатів долучатися до проекту:

    “Ми розраховуємо на волонтерів, на соціально-відповідальний бізнес та на всіх небайдужих, хто прагне зробити наше місто цікавим. Адже яким міцним ти б не був – самотужки ти нічого не можеш зробити”, - наголосив Віталій Кличко на відкритті заходу.

    Презентацію також відвідали представники місцевої влади: голова Шевченківської райдержадміністрації Києва Олег Гаряга, директор КП "Київський центр розвитку міського середовища" Денис Півнєв та Сергій Сімонов, генеральний директор КО "Київзеленбуд".

    Загалом парк відвідало більше 1000 гостей. Усі гості отримали чудову нагоду не тільки безпосередньо ознайомитися з планом модернізації парку, а й долучитися до різноманітних розваг та активностей, аби навчитися дбайливо використовувати природні ресурси і на власному досвіді переконатися, що це не потребує великих зусиль.

    Зокрема, гості заходу брали участь у численних майстер-класах і цікавому лекторії на екологічну тематику, дізналися більше про технологію «розумного» будинку та ознайомилися із принципами роботи та перевагами електрокару на прикладі моделі Tesla. Крім того, гості, що завітали до парку у зеленому одязі отримали у подарунок «еко-бомби» - компактні саджанці з ґрунтом, які можуть рости у домашніх умовах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.