• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підписан План спільних заходів Міністерства культури України і Міністерства культури та охорони пам’яток Грузії на 2015 - 2018 роки

    Опубликовано: 2015-06-09 14:02:17

    Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко та Міністр культури та охорони пам’яток Грузії Міхеїл Гіоргадзе підписали План спільних заходів Міністерства культури України і Міністерства культури та охорони пам’яток Грузії на 2015 - 2018 роки 8 червня 2015.

    Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко та Міністр культури та охорони пам’яток Грузії Міхеїл Гіоргадзе підписали План спільних заходів Міністерства культури України і Міністерства культури та охорони пам’яток Грузії на 2015 - 2018 роки.

    Церемонія відбулася у рамках візиту Міхеїла Гіоргазе до України.

    Документ укладено на виконання Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Грузія про культурне співробітництво від 13 квітня 1993 року, а також Програми культурного співробітництва між Кабінетом Міністрів України і Виконавчою Владою Грузії на 2002-2004 роки від 17 липня 2002 року. Заплановано проведення у 2017 році Днів культури України у Грузії, і Днів культури Грузії в Україні у 2018 році.

    Документ передбачає, зокрема, проведення спільних заходів в Україні і Грузії з метою відзначення визначних дат - 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького, 310-річчя від дня народження Давида Гурамішвілі у 2015 році та 145-річчя від дня народження Лесі Українки у 2016 році.

    Відповідно до Плану, міністерства культури двох країн обмінюватимуться досвідом у галузі мистецтвознавства та культурного менеджменту (шляхом обміну експертами); сприятимуть налагодженню безпосереднього співробітництва між установами в галузі охорони культурної спадщини та обмін публікаціями, досвідом, інформацією та експертами. Передбачається  співробітництво між музеями обох країн та сприяння організації виставок з музейних фондів. Планом передбачена взаємодія у рамках платформи регіонального співробітництва «Київська ініціатива»; обмін досвідом участі в європейських культурних програмах, зокрема у програмі Європейського Союзу «Креативна Європа».

    У сфері літератури Україна та Грузія встановлять пряме співробітництво між Національною спілкою письменників України та Будинком письменників Грузії. Для активізації літературного обміну буде здійснено видавництво антології сучасного українського оповідання, перекладеної грузинською мовою, та антології сучасного грузинського оповідання, перекладеної українською мовою. Відбуватимуться презентації перекладів українських та грузинських творів у Києві і Тбілісі.

    Документом передбачено сприяння співробітництву в галузі кінематографії, організація тижнів кіно України у Грузії і Грузії в Україні, організація спільного кіновиробництва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.