• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За самовільне залишення військової частини військовослужбовець відбуватиме покарання у виді 2 років тримання у дисциплінарному батальйоні

    Опубликовано: 2015-06-05 08:33:35

    Вироком Козелецького районного суду Чернігівської області від 25.05.2015 військовослужбовця військової служби за призовом під час мобілізації, курсанта однієї з військових частин 169 Навчального центру, розташованого на території Деснянського гарнізону, засуджено до 2 років тримання у дисциплінарному батальйоні, при цьому судом задоволено клопотання прокурора про обрання щодо військовослужбовця запобіжного заходу у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

    Установлено, що військовослужбовець з метою ухилення від військової служби, не одержавши дозволу відповідного начальника, самовільно залишив військову частину та проводив час за межами її території на власний розсуд більше 7 місяців, після чого добровільно повернувся у військову частину.

    У суді військовослужбовець визнав протиправність своїх дій, щиро розкаявся та повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 407 КК України.

    Довідково: санкція частини 3 статті 407 КК України передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.