• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кремль і корумповані суди рятують банк Януковича – Андрій Левус

    Опубликовано: 2015-06-02 08:34:21

    Навколо банку «Всеукраїнський Банк Розвитку», що належить «стоматологу», і фінансисту за сумісництвом – Януковичу-молодшому розгортається справжня драма. Кому стали цікаві арештовані активи «сім’ї», чому таким поспіхом їх намагаються купити. Про це зазначив народний депутат України, голова підкомітету держбезпеки Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оброни, заступник керівника «Самооборони Майдану» Андрій Левус.

    Як відомо, активи «ВБР», банку, де Януковичi відмивали гроші, були арештовані. Після  втечі сім’ї 1 квітня 2014 року  Печерський райсуд задовольнив клопотання ГПУ та  в рамках кримінальної справи проти Олександра Януковича,  усі акції ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" були заарештовані.  У вересні минулого року НБУ визнав банк проблемним, а в листопаді - неплатоспроможним. В свою чергу, Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію. 

    За розміром активів, на 1 січня поточного року, «ВБР» займав  36 місце (5,635 млрд грн) серед 158 банків.

    В рамках діючого законодавства, в разі доведення справи Януковича-молодшого до кінця, ці активи мають бути відшкодовані державі. По закінченню терміну тимчасової адміністрації (27 березня) НБУ мав би розпочати процес ліквідації банку, як це відбувається з іншими подібними фінустановами країни. 

    На думку Андрія Левуса, обійти цю долю можна, шляхом продажу банку.

    «І покупець знайшовся дуже швидко – акурат перед ліквідацією фінустанови», - зазначає народний депутат.

    Він також повідомив, що покупцем є ТОВ «Екосіпан». Компанія  шляхом домовленостей в Фонді гарантування вкладів, в НБУ,  Антимонопольному  комітеті  та в судових органах отримав необхідні дозволи та погодження та намагається купити «ВБР» в тому числі й через застосування судового рішення.

    Фонд гарантування вкладів затвердив план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ «ВБР», згідно з яким він виводиться з ринку продажем інвестору.  «Екосіпан» - переможець в конкурсі . Далі,  Антимонопольний комітет надає дозвіл на придбання акцій,  а Комісія НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків нагляду платіжних систем погоджує пряме одноосібне набуття «Екосіпаном» 100% статутного капіталу «ВБР».

    Засновником компанії «Екосіпан» є Віктор  Поліщук – не дуже публічний бізнесмен. Він володіє мережею «Технополіс», «Банк Михайлівський», ТРЦ «Гулівер». Дружиною Поліщука є племінниця дружини Дмитра Медведева, чим, в принципі і обумовлюються стрімкі успіхи Віктора в бізнесі, у якого ще десять років тому не було нічого.

    «За часів президентства Януковича був «смотрящім» в Київській області. Як бачимо, і після бігства сім’ї, залишається вірним підданим. Руками Поліщука «сім’я» намагається повернути активи, та запобігти їхній конфіскації», - наголосив Андрій Левус.

    14 квітня ухвалою Апеляційного суду міста Києва було частково задоволено апеляційну скаргу уповноваженої особи фонду гарантування вкладів та "з метою відновлення фінансового стану банку шляхом його продажу, знято арешт із належних підозрюваному Януковичу О.В. 100% акцій зазначеного банку".

    На думку Андрія Левуса, в Генпрокуратурі, треба зауважити, дуже швидко відреагували на це, і того ж дня слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва на зазначені акції повторно накладено арешт.

    «Дуже хотілося б, щоб була  надана належна оцінка діям суддів Апеляційного суду Києва», - зазначив він.

    Народний депутат, зокрема, повідомив, що Міжфракційне депутатське об’єднання «Самооборона Майдану» звернулася до МВС з вимогою перевірити цей факт, і не дати Януковичу та його поплічникам знов пограбувати Україну.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.