• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ІРИНА СИСОЄНКО: Україна не має достатньої кількості фахівців для реалізації медично-воєнної доктрини сьогодні

    Опубликовано: 2015-05-25 08:41:34

    Для реалізаії військово-медичної доктрини на сьогодні Україна не має достатньої кількості фахівців.

    Про це сьогодні під час ефіру на каналі 24 заявила під Ірина Сисоєнко, заступник голови комітету ВР Україні з питань охорони здоров’я.

    «В першу чергу треба подумати про кадрове забезпечення. Адже на сьогоднішній день Україна не має достатньої кількості фахівців для реалізації  воєнно-медичної доктрини. Хочу сказати, що перший крок в цьому напрямку  вже зроблено. Декілька тижнів тому ми домоглися аби  Кабінет міністрів затвердив постанову, якою було доповнено перелік спеціальностей. Тепер в Україні є спеціальність реабілітолога, яку не включали в перелік 30 років. Крім того, я була ініціатором створення робочої групи з розробки законопроекту з реабілітації. Зараз із спеціалістами працюємо над текстом. Паралельним процесом є навчання спеціалістів. Я впевнена, що на цьому етапі треба навчатися у кращих спеціалістів. На сьогодні таким є спеціалісти, що працюють в Ізраїлі.» -  зазначила Ірина Сисоєнко.

    В свою чергу, посол Ізраїлю в Україні пан Еліав Бєлоцерковскі розповів, що в Ізраїлі вся система працює комплексно. На першому рівні знаходяться учбові заклади, які навчають спеціалістів, на другому – надання допомоги з фізичної реабілітації та психологічної  реабілітації. Після цього спеціалісти працюють над соціальною адаптацією, наприклад, проведення професійної  перекваліфікації і т.д.

    Ізраїль готовий навчати українських спеціалістів, ділитися законодавчими напрацюваннями та навіть створити реабілітаційні центри .

    «Ми маємо найкращі в світі центри з реабілітації і готові ділитися досвідом по їх створенню. На сьогоднішній день Ізраїль передав проект створення  реабілітаційних центрів Уряду України. Також ми переклали тексти наших законів, які регулюються сферу реабілітації і готові їх передати для вивчення українській стороні» - заявив пан Бєлоцерковскі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.