• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генштаб: Затримані російські спецпризначенці збирали інформацію для захоплення Луганської ТЕС

    Опубликовано: 2015-05-19 08:28:38

    У ході бойового зіткнення біля міста Щастя 16 травня, Збройні сили України спільно з підрозділами СБУ затримали капітана Євгенія Єрофєєва та сержанта Алєксандра Александрова з 3-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення ГРУ Генштабу Збройних сил РФ (Тольятті, Самарська область РФ).

    “Диверсантам була поставлена задача провести розвідку території Луганської ТЕС, з’ясувати стан її охорони для подальшого захоплення підрозділами бойовиків так званої “ЛНР”, – заявив начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-полковник Віктор Муженко під час прес-брифінгу.

    Водночас заступник Глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов розповів, що полонені диверсанти мали розчистити шлях для підрозділів російської армії: “Нам стало відомо, що під час затримання диверсантів на схід України прибули ще три мікроавтобуса з російськими військовими”.

    В якості беззаперечного доказу причетності затриманих до російських військ, була продемонстрована снайперська гвинтівка “Вінторєз” калібру 9 мм, якої немає на озброєнні ЗСУ. “Ця зброя виключно російська та призначена для підрозділів спеціального призначення. Її особливість –практична безшумність пострілу та велика пробивна здатність,” – наголосив Таранов.

    За словами українських силовиків, наразі 3-я бригада спецпризначення ГРУ терміново залишає місто Брянка Луганської області, де тривалий час знаходилася їхня база, та їде назад до Росії. Літак для передислокації російських вояків прибув на аеродром в Міллерово (Ростовська область РФ) 17 травня, для подальшого перельоту в Самару.

    Вже встановлені адреси проживання, навчання і роботи в минулому, а також дані про близьких родичів двох затриманих російських військовослужбовців. “Україна надає кваліфіковану медичну допомогу цим військовим, і у них також буде можливість зв’язатися зі своїми родинами”, –зазначив радник Голови СБУ Маркіян Лубківський.

    Наразі триває розслідування причетності затриманих російських військових за скоєння злочинів, що передбачені статтею 258 Кримінального кодексу України (тероризм). Після завершення слідства матеріали будуть передані до суду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.