• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європарламентарі: ми очікуємо скасування віз для українців у 2015 році

    Опубликовано: 2015-05-18 08:47:37

    Саміт “Східного партнерства”, який пройде 21-22 травня у Ризі, має стати площадкою для проявлення солідарності європейських держав з Україною, яка зараз знаходиться під тиском війни. “Ми очікуємо скасування віз для українців вже у 2015 році”, –заявили члени Європейського Парламенту Петрас Ауштрявічюс та Марк Демесмаекер під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.
     
    Європарламентарі наголосили, що скасування візового режиму відбудеться після того як Україна виконує всі необхідні умови, зокрема, впровадить біометричні паспорти та інтегровану інформаційну систему для контролю осіб, які перетинають український кордон, а також ухвалить міжнародні конвенції по боротьбі з організованною злочинністю.
     
    Також для безвізового режиму Україні потрібно відновити контроль над державним кордоном. “Ми можемо визнати певні адміністративні лінії, зважаючи на реальний стан речей, проте не нові кордони. Ми заключаємо угоди з однією єдиною Україною”, – сказав Петрас Ауштрявічюс.
     
    Парламентар навів приклад відносин ЄС з Молдовою: “Ми скасували візи лише для громадян Молдови. Люди, які проживають у Придністров’ї, могли поїхати до ЄС за умови отримання паспорта громадянина Молдови, й понад 70,000 людей скористалися цією можливістю. Якщо це вийшло у Молдови, в Україні є достатньо можливостей, знань та бажання повторити цей успіх” –сказав Ауштрявічюс.
                                                                                                              
    Водночас спікери наголосили на важливості донесення інформації про реформи в Україні. “На жаль, ми чуємо набагато більше про проблеми ніж про зміни, які проходять зараз у країні. Під час наших зустрічей з міністрами, вони багато розповіли про свою роботу. Українська влада має більше розмовляти з громадянами, адже тільки з підтримкою людей зміни будуть успішними”, – сказав Ауштрявічюс.
     
    Крім того, Марк Демесмаекер зауважив, що Європейський Союз має проявити більшу солідарність з Україною. Черговим тестом цього стане засідання країн-членів ЄС стосовно продовження економічних санкцій проти Росії у червні. “Я впевнений, що санкції проти Росії будуть продовжені. Моя особиста думка – вони мають бути посилені. Допоки Крим залишається анексованим, а Росія підтримує бойовиків на сході України, діалог може бути тільки за дотриманням конкретних умов. Разом Україна та ЄС набагато сильніші”, – підсумував Демесмаекер.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.