• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Купрій: Генпрокуратура незаконно приховує факти розслідувань за заявами Гордієнка

    Опубликовано: 2015-05-13 13:56:09

    Генеральна прокуратура приховує від суспільства інформацію щодо кримінальних проваджень, відкритих за заявами екс-керівника Держфінінспекції Миколи Гордієнка, що є порушенням Конституції та законів України.

    Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив заступник голови Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Віталій Купрій.

    «Для того, щоб суспільство знало про стан розслідування цих справ, я направив в ГПУ депзвернення з проханням повідомити про номери кримінальних проваджень, за якими фактами вони відкриті, які статті інкримінуються, та на якій вони стадії розслідування. Ця інформація не є таємницею слідства та зобов'язана надаватись будь-кому відповідно до статті 34 Конституції України», - наголосив Купрій.

    Втім, зі слів депутата, Генеральна прокуратура відмовила йому в цій інформації, чим сама порушила законодавство, а саме – вимоги статті 351  Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради).

    Незаконну відмову в отриманні нардепом інформації заступник Генерального прокурора Юрій Столярчук аргументував тим, що депутат не має права звертатись до органів прокуратури з вимогами, пропозиціями чи вказівками у конкретних справах, а запитувані ним відомості начебто становлять таємницю досудового розслідування, хоча це не відповідає дійсності.

    «З відповіді на моє звернення, яке підписане заступником Генпрокурора Столярчуком, видно, що ГПУ не тільки бездіє і покриває корупцію керівництва країни, але й сама вчиняє злочини, кажучи на чорне – біле, а на біле – чорне», - підкреслив народний депутат.

    Купрій нагадав, що відповідно до інформації, озвученої 8 квітня на спільному засіданні правоохоронного і антикорупційного Комітетів ВРУ першим заступником Генпрокурора Володимиром Гузиром, за заявами екс-керівника Держфінінспекції Гордієнка відкрито 17 кримінальних проваджень.

    При цьому мова йде про зловживання з боку керівництва виконавчої влади та призначених коаліцією парламентських фракцій міністрів. Так, за інформацією прокуратури, за час перебування на посаді прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з бюджету було розкрадено близько 700 млн. грн.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.