• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Святійший Патріарх Філарет очолить загальноцерковні урочистості з нагоди 1000 - ліття мученицької смерті Святих Бориса і Гліба та вшанування Святителя Макарія Київського

    Опубликовано: 2015-05-12 15:59:23

    Київ. 13 -15 травня 2015 року у Києві відбудуться загальноцерковні урочистості з нагоди 1000 - ліття упокоєння Святого Рівноапостольного князя Володимира, 1000 - ліття мученицької смерті та 900 - ліття перенесення мощей святих страстотерпців Бориса і Гліба та вшанування Святителя Макарія Київського, чиї мощі спочивають у Володимирському соборі столиці.

    Середа. 13 травня 2015 року о 10:00 у Актовій залі Київської православної богословської академії (Київ, вулиця Трьохсвятительська, 9) Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить наукову конференцію присвячену ювілейним датам церковної історії.

    На урочистості прибудуть єпископат, священики та науковці з усієї України. Зокрема у заходах візьмуть участь: архієпископ Донецький і Маріупільський  Сергій, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, Митрополит Паризький УПЦ Київського Патріархату Михаїл.

     Четвер. 14 травня 2015 року о 9:30 Святійший Патріарх Філарет очолить Літургію і молебень біля мощей Святителя Макарія Київського, які перебувають у Володимирському Кафедральному Патріаршому соборі (Київ, бульвар Тараса Шевченка, 20). Цього дня виповнюється 49 років призначення на Київську кафедру Патріарха Філарета. Поклонитися мощам Святителя Макарія прибудуть священослужителі і віряни з різних куточкв України. Святійшйи Патріарх Філарет звернеться до присутніх з архіпастирським словом.

    П'ятниця. 15 травня 2015 року о 9:30 у приділі святих Бориса і Гліба на хорах (другий поверх) Володимирського собору Святійший Патріарх Філарет очолить Літургію з нагоди 1000 - ліття мученицької смерті святих князів Бориса і Гліба та 900- ліття перенесення мощей.

    Зазначимо, що у приділі Бориса і Гліба богослужіння відбувається вкрай рідко. Саме цього дня Святійший Патріарх Філарет буде там молитися.

    У богослужіннях 14 і 15 травня візьмуть участь єпископат, священослужителі Київського Патріархату з різних куточків України.

    Журналісти зможуть поспілкуватися зі Святійшим Патріархом Філаретом.

    Довідки за телефоном та координація журналістів за телефоном:

    +38-066-755-39-26 (Андрій Ковальов)

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.