• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Питання використання вакцин з гуманітарної допомоги треба поставити під контроль громадкості

    Опубликовано: 2015-05-12 08:19:14

    МИ не можемо допустити, що кількість вакцинації у дітей в Україні  досягне небезпечної низької межі.

    7 квітня 2015 року Україна отримала  перший транш гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ, профінансованої Урядом Канади, у вигляді 600 000 доз інактивованої поліовакцини для дітей та 1102 тис. одноразових самоблокуючих шприців. Допомога є вкрай важливою, оскільки протягом останніх 6 років  в Україні існував дефіцит поліовакцини для дітей, тому  далеко не всі батьки мали змогу зробити дітям щеплення проти хвороби поліомієліт.

    Однак  громадськість занепокоєна  тим, аби вакцини для дітей одержало якомого більше дітей.

    «Питання використання вакцин з гуманітарного вантажу, аби ці вакцини, які потрапили в Україну дійшли до кінцевого споживача, потрібно поставити під  контроль громадськості.Адже саме зараз, в умовах війни, дуже важливо не допустити епідеміі поліомієліту, захистити  дітей. Це хвороба, що виникає через  бруд, брудні руки та брудну воду, тому в зоні ризику дуже велика кількість діток і зрештою, під загрозою може опинитися здоров’я всієї нації та наступних поколінь» - зазначила заступник голови Комітету ВР України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

    Нагадаємо, що раніше, за часів екс-міністра охорони здоров’я Раїси Багатирьової неодноразово виникали скандали щодо закупівлі та використання вакцин.

    «Багато країн світу, готові допомогати нам та надавати гуманітарну допомогу, оскільки кількість вакцинації у дітей в Україні вже досягає небезпечної низької межі і відповідно викликає занепокоєння в Европі. Про це йшла мова 28 квітня 2015 року  під час моєї зустрічі з експертами департаменту з епідеміологічного нагляду та протидії поширенню поліомієлітної інфекції штаб-квартири ВООЗ у Женевідоктором Навідом Садозайом та доктором Томасом Мораном» - налосила Ірина Сисоєнко.

    За її совами саме через занепокоєння європейської  спільноти було прийнято рішення надати Україні допомогу. Однак народний депутат вважає, що хоч ризикувати здоров'ям нації з одного боку ніхто не має права, - з іншого боку, одержання гуманітарної допомоги, не може бути постійним явищем для України, адже кошти в Державному бюджеті на закупку необхідних вакцин виділенні і навіть вже прийняті нові закони за якими,  вакцинив необхідній кількості для України можуть закупити ВООЗ та ЮНІСЕФ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.