• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яка справжня вартість скрапленого газу?

    Опубликовано: 2005-11-08 11:35:00
    У зв’язку з підвищенням цін на скраплений газ, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв доручив дослідити ситуацію на цьому ринку, з’ясувати причини та обґрунтованість такого підвищення.

    Зокрема, Комітет надіслав запити основним виробникам та операторам ринку надати інформацію про обсяги виробництва та реалізації скрапленого газу на внутрішньому та зовнішньому ринках. Учасники цього ринку мають також висловити своє бачення ситуації та надати обґрунтування підвищення цін на газ, який реалізується в Україні.

    З тим, щоб з’ясувати усі обставини підвищення цін на цей вид пального, Комітет збирає інформацію по всьому технологічному ланцюгу – від виробництва газу до його реалізації на газозаправних станціях.

    Одночасно, територіальні відділення Комітету мають проаналізувати динаміку зміни роздрібних цін на скраплений газ та наявність необґрунтованого зростання торгівельної надбавки при реалізації газу на ГАЗС. При цьому, особливу увагу буде приділено аналізу ринку на предмет існування антиконкурентних узгоджених дій.

    З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: “В умовах, коли скраплений газ став альтернативним пальним через високі ціни на бензин, безпідставне підвищення цін на цей продукт неприпустимо. Тих, хто думає нагріти у цій ситуації руки попереджаю, що Антимонопольний комітет займає принципову позицію і будь-які зловживання будуть жорстко каратися. Аби врегулювати питання якнайшвидше необхіно скоординувати дії усіх органів влади, забезпечити належний обмін інформацією.

    Тому якщо виявиться, що підвищення цін на газ пов’язане з якимись іншими причинами, а не порушенням конкуренційного законодавства – про це негайно будуть поінформовані правоохоронні органи».
     
    www.amc.gov.ua
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.