• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дев’ять міст України стали на крок ближче до енергетичної незалежності

    Опубликовано: 2015-04-30 15:14:36

    З 16 по 29 квітня команда з активістів та експертів проїхала містами України із просвітницьким туром «Енергонезалежність — наша спільна справа!». У Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Житомирі, Києві, Полтаві, Дніпродзержинську, Кременчуці та Черкасах відбулися інформаційні виставки, майстер-класи та лекції про енергоефективність.

    «У кожному місті ми розказували мешканцям, як за допомогою реальних повсякденних кроків привести Україну до енергетичної незалежності. Під час спілкування відчувалося, що громадяни стурбовані підвищенням тарифів, тому наші поради щодо економії електроенергії, утеплення будинку та можливостей використання відновлювальних джерел були особливо актуальними, а люди – по-справжньому вдячні за інформацію. Для України ціна на газ та пальне завжди буде політичною, доки ми не станемо енергетично незалежними, адже ми є лідером серед країн Європи за неефективним використанням енергоресурсів, і тільки спільними зусиллями можна це змінити », — коментує координаторка туру, експерт Національного екологічного центру Марія Сторчило.

    До події долучилися місцеві громадські організації енергетичного та екологічного спрямування. Учасники туру провели лекції за темою енергозбереження та зустрічі з представниками місцевої влади. Усе обладнання під час туру живилося від відновлювальних джерел енергії, без підключення до електромережі.

    Інформаційний тур у цифрах:
    13 днів
    9 міст
    16 активістів
    2500 кілометрів
    72 години музики від сонячних батарей
     близько 10 тисяч публікацій для жителів міст
    40 літрів сонячної кави
    450 Вт*год енергії на велогенераторі
    300 велоправ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.