• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Космонавти знову вийдуть у космос у скафандрах США

    Опубликовано: 2005-11-07 12:18:00
    Перший після тривалої перерви вихід у космос у скафандрах EMU (США) з американського сегмента МКС відбудеться ввечері в понеділок, повідомив експерт NASA.
     
    "Астронавтові Вільяму МакАртуру та космонавтові Валерію Токарєву поставлено два основних завдання - вручну "винести" зі станції й запустити в космос зонд FPP для вимірювання рівня електричних зарядів, а також замінити стійку, на якій на зовнішній поверхні модуля NODE на металевій фермі P-1 кріпляться відеокамери", - відзначив представник NASA.
     
    За словами експерта, цей вихід у відкритий космос у скафандрах EMU (США) і зі шлюзової камери Quest буде першим після майже 2,5-річної перерви.
     
    Нові скафандри EMU замість несправних у липні були доставлені на станцію рейсом шаттлу Дискавері. Для росіянина Валерія Токарєва майбутній вихід стане першим у його кар'єрі космонавта. Вільям МакАртур щодо цього більш досвідчений - астронавтові NASA довелось попрацювати у відкритому космосі вже двічі.
     
    Инф. Оsvita
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.