• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імена поважних міжнародних організацій ICOM та ICOMOS використані окремими представниками музейних кіл для відбілювання представників минулої влади

    Опубликовано: 2015-03-26 08:38:55

    ЗАЯВА ПРЕС-СЛУЖБИ МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ ЩОДО ВІДКРИТОГО ЛИСТА УКРАЇНСЬКИХ ПРЕДСТАВНИЦТВ МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ICOM ТА ICOMOS

    У зв’язку з поширенням у засобах масової інформації безпідставних звинувачень на адресу Мінкультури повідомляємо наступне.

    На жаль, імена поважних міжнародних організацій ICOM та ICOMOS використані окремими представниками музейних кіл для відбілювання представників минулої влади. Таким чином, авторитет міжнародних організацій використовується у групових, а не загально-суспільних інтересах.

    Шкода, що причиною показового обурення дедалі частіше стають питання, пов’язані із захистом звільнених Міністром культури керівників музеїв та заповідників епохи Януковича-Азарова.

    Вкотре наголошуємо, що підставами для таких звільнень стали висновки перевірок контрольно-ревізійними органами та необхідність модернізації музейної політики. Про результати перевірок, які тривають, в тому числі в музеях, що зазнали зміни керівництва,  надалі буде поінформовано громадськість і правоохоронні органи.

    Окремо зазначаємо, що атмосфера кулуарності та закритості від музейної спільноти, в якій було підготовлено відритого листа від імені ICOM та ICOMOS, завдала значної  шкоди реноме цих поважних інституцій в Україні.

    Міністерство культури повідомляє, що і надалі готове до дискусії та обговорення найбільш складних питань, але не в хамському – епохи Януковича-Азарова – тоні, а в атмосфері конструктивного та професійного діалогу та взаємоповаги. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.