• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За фактом вбивства військовослужбовця військовою прокуратурою Центрального регіону розпочато досудове розслідування

    Опубликовано: 2015-03-18 14:03:04

    28 лютого 2015 року у наметовому містечку однієї з військових частин Харківського гарнізону виявлено труп військовослужбовця, призваного під час мобілізації, з ознаками насильницької смерті.
    За фактом вбивства цього військовослужбовця військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону розпочато досудове розслідування.
    За результатами першочергових слідчих дій встановлено особу винного військовослужбовця, який 03 березня 2015 року прокуратурою гарнізону у порядку ст. 208 КПК України затриманий за підозрою у вчиненні данного вбивства.
    Під час досудового розслідування встановлені й інші факти вчинення затриманим військовослужбовцем насильства щодо співслужбовців.
    04 березня 2015 року затриманому військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та   ч. 2 ст. 406 КК України.
    На даний час судом, за клопотанням військової прокуратури Харківського гарнізону, обрано запобіжний захід стосовно вказаного військовослужбовця у виді тримання під вартою.
    Досудове розслідування за вказаними фактами триває.
    Санкція статті тяжкого злочину (ч. ст. 406 «порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості») передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років та особливо тяжкого злочину (ч.1 ст. 115 «умисне вбивство») передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.