• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державна служба зайнятості: послуги вимушеним переселенцям на маршрутах слідування

    Опубликовано: 2015-03-18 08:51:48

    У приміщеннях залізничних вокзалів України працюють чотири постійно діючі консультаційні пункти центрів зайнятості, де надаються послуги з пошуку роботи для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Це Дніпропетровськ, Львів, місто Костянтинівка Донецької області та залізнична станція ім. Т.Шевченка (місто Сміла Черкаської області).
    Крім того, робочі місця для фахівців державної служби зайнятості на залізничних вокзалах, маршрутах слідування та в регіональних центрах (штабах) з питань прийому ВПО створено в Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Києві, а також в містах Красноармійськ, Дружківка і Слов'янськ Донецької області.
    За період з лютого по 13 березня поточного року в зазначених консультпунктах та на робочих місцях проведено: у Донецькому регіоні –18 заходів та індивідуальних консультацій для 114 ВПО; у Дніпропетровську – 22 заходи та індивідуальні консультації для 39 ВПО; в Одесі – 38 заходів та індивідуальних консультацій для 57 ВПО; у Харкові – 39 заходів та індивідуальних консультацій для 421 ВПО; у Києві – 29 заходів та індивідуальних консультацій для 84 ВПО.
    У багатьох регіонах обласними службами зайнятості проводяться разові виїзні інформаційні заходи на маршрутах слідування.
    Так, станом на 13 березня 2015 року проведено разові виїзні заходи на транспортних вузлах: Запорізьким ОЦЗ (12 виїздів, охоплено послугами служби зайнятості 89 осіб), Миколаївським ОЦЗ (6 виїздів – 41 особа), Полтавським ОЦЗ (3 виїзди – 23 особи), Луганським ОЦЗ (2 виїзди – 95 осіб), Вінницьким ОЦЗ (2 виїзди – 6 осіб), Сумським ОЦЗ (4 виїзди), Житомирським, Хмельницьким, Черкаським, Чернігівським ОЦЗ (по 1 виїзду).
    Також у приміщеннях центральних залізничних вокзалів Вінниці, Дніпропетровська, Житомира, Запоріжжя, Києва, Львова, Одеси, Полтави, Сум, Харкова, Черкас, Чернігова розміщено інформаційні плакати, стікери, буклети про послуги державної служби зайнятості для ВПО, проводяться інформаційні заходи для цієї категорії осіб.
    Загалом з 1 лютого по 13 березня 2015 року інформаційно-консультаційні та профорієнтаційні послуги у центрах зайнятості отримали 17 691 особа з числа ВПО, з них 15 624 безробітних.
    За період з 1 жовтня 2014 року по 13 березня 2015 р. за направленням державної служби зайнятості проходили професійне навчання 1147 безробітних з числа ВПО, які отримали довідку про взяття на облік як особи, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.