• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державна служба зайнятості та волонтери співпрацюють для допомоги вимушеним переселенцям

    Опубликовано: 2015-02-17 12:42:51

    16 лютого 2015 року в Державному центрі зайнятості відбулася зустріч за участю керівництва та фахівців служби зайнятості: Ярослава Кашуби, Інни Бондіні, Олени Козирєвої, Любові Бершадської з представниками волонтерської організації «Центр зайнятості вільних людей».
    «Для нас важливо знати – як і в чому ми могли б співпрацювати з волонтерами для допомоги внутрішньо переміщеним особам», – визначив мету зустрічі Ярослав Кашуба.
    У ході зустрічі фахівці державної служби зайнятості та представники волонтерської організації поінформували про напрями своєї роботи, жваво обговорили «гострі кути», поділилися конкретними прикладами щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
    Координатор «Центру зайнятості вільних людей» Ірина Коваль повідомила, що Київський міський, Харківський та Дніпропетровський обласні центри зайнятості вже мають досвід співпраці з їхньою організацією, проводять спільні заходи.
    Дійсно, у служби зайнятості вже є досвід співпраці з волонтерами. Так, з метою якісного та оперативного інформування вимушених переселенців про послуги служби зайнятості та гарантії їхнього соціального захисту, службою зайнятості Харківщини налагоджена тісна співпраця з різними волонтерськими групами, до яких нещодавно долучився й «Центр зайнятості вільних людей». Спеціалісти Харківського міського центру зайнятості чергують на залізничному вокзалі з серпня 2014 року без святкових і вихідних днів з 9.00 до 18.00 години щоденно. За відповідальну та професійну роботу з працевлаштування вимушених переселенців та організацію інформаційно-роз’яснювальної роботи на вокзалі Харків-Пасажирський Харківський міський центр зайнятості отримав від волонтерів групи «Станція Харків» заслужену подяку.
    Такий досвід співпраці має поширюватися серед інших регіональних центрів зайнятості, а напрями співпраці – розширюватися та вдосконалюватися.
    Представники Державного центру зайнятості та волонтерської організації домовилися разом розробити пам’ятку для вимушених переселенців з метою скерування людей для вірних дій при пошуку роботи.
    «Наша держава ніколи не стикалася з таким явищем, як вимушені переселенці. Ми розуміємо, що повинні бути нові підходи в роботі для ефективної допомоги людям. Ми будемо запрошувати представників волонтерських організацій на наші заходи для обміну досвідом – таке спілкування буде корисним для обох сторін», – підсумував зустріч Я. Кашуба.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.