• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держбюджет 2015: обсяги фінансування житлових програм зменшуються

    Опубликовано: 2015-01-14 11:51:58

    Прийнятим Держбюджетом на 2015 рік не передбачено коштів для розвитку у поточному році державних житлових програм, що реалізуються Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це повідомив Голова правління Фонду «Держмолодьжитло» Леонід Рисухін.
    Леонід Рисухін, зокрема, звернув увагу на те, що на реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів у 2015 році передбачено видатки у розмірі 93,248 млн. грн. Обсяги фінансування програми здешевлення іпотеки у Державному бюджеті на 2015 рік дозволяють в повній мірі здійснювати часткову компенсацію відсотків за договорами, укладеними в рамках цієї програми у попередні роки. Втім, нажаль, передбачених коштів недостатньо для укладання нових договорів.
    Також, на 2015 рік для виконання зобов’язань за договорами часткової компенсації, укладеними у період 2005 – 2009 роки, передбачений обсяг бюджетних призначень 49,26 млн. грн. Це забезпечить виконання планових зобов’язань з виплати часткової компенсації за умови відповідної ставки рефінансування Нацбанку.
    Крім того, Голова правління Держмолодьжитло зазначив, що в 2015 році громадяни не зможуть скористатися перевагами програми доступного житла за механізмом надання громадянам державної підтримки у вигляді 30% від вартості квартири. Фінансування цієї програми в Держбюджеті на 2015 рік не передбачено.
    Істотного скорочення фінансування зазнала програма забезпечення молоді доступним житлом. Так, фінансування програми надання пільгових довгострокових державних кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво житла в 2014 році за рахунок загального фонду Держбюджету не передбачено.
    «У той же час певну кількість кредитів молодим сім’ям буде надано завдяки збільшенню статутного капіталу Держмолодьжитло на 38 млн. грн. Ці кошти передбачені за рахунок надходжень спеціального фонду Держбюджету. Крім того, в умовах децентралізації та збільшення надходжень до місцевих бюджетів розвиток молодіжного кредитування в 2015 році можуть забезпечити органи місцевої влади в рамках власних програм забезпечення молоді житлом», - наголосив Голова правління Фонду «Держмолодьжитло».
    Леонід Рисухін також висловив сподівання, що при розгляді змін до Державного бюджету на 2015 рік, які заплановано провести у лютому поточного року, будуть враховані пропозиції Фонду «Держмолодьжитло» та профільних комітетів Верховної Ради України щодо передбачення коштів на програму молодіжного кредитування у розмірі 200 млн. грн.. та на програму доступного житла у розмірі 150 млн. грн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.