• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ефективним може бути тільки «будапештський» формат перемовин, а «мінський» та «нормандський» ні до чого не призведуть, - Андрій Левус

    Опубликовано: 2015-01-13 15:05:48

    Про це в понеділок, 12 січня сказав народний депутат України, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, екс-заступник Голови СБУ Андрій Левус в понеділок, 12 січня в ефірі каналу ТВі.

    На його думку, Україна має наполягати саме на «будапештському» форматі перемовин, у яких б взяли участь США та Великобританія – країни-гаранти державної цілісності України згідно з Будапештським меморандумом.

    - Є очевидне порушення цього меморандуму. США та Великобританія займають більш тверду правильну позицію в питанні Росії. Вони є юридично гарантами нашої незалежності в питанні територіальної цілісності, - зазначив народний депутат.
    На його думку, є два ключі вирішення української кризи. Перший – в військовому напрямку а другий в – дипломатичному. Вести перемовини можна виключно в «будапештському» форматі, а не «мінському», який легітимізує терористів,  або «нормандському», який  ні до чого не призведе, через занадто велике російське лобі в Європі.

    Зокрема, коментуючи «мінський» формат перемовин, Андрій Левус повідомив, що він, як народний депутат, подав запит до Голови АПУ Бориса Ложкіна «з тим, щоб він роз’яснив, хто формально уповноважив цих людей, які беруть участь в мінському процесі від імені України, хто дав їм цей мандат».

    Він також вважає, що Україна має за приклад брати Францію в боротьбі з тероризмом, яка здійснила штурм,а не вела жодних перемовин з людьми, які 7 січня розстріляли редакцію видання Charlie Hebdo та брали заручників.
    - Нам треба також ці рожеві окуляри пацифізму відкласти в бік і переходити до європейського формату перемовин з терористами, - наголосив екс-заступник Голови СБУ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.