• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «ВОЛЯ» виступає за позбавлення пільг олігархів

    Опубликовано: 2014-12-29 13:03:37

    Партія «ВОЛЯ» категорично виступає проти того, щоб Держбюджет-2015 був збалансований за рахунок скорочення більш ніж 27 мільярдів гривень соціальних виплат. Збалансування головного фінансового документу держави повинно відбуватися за рахунок прийняття Пакету антиолігархічних законів, що дозволить додатково залучити до Держбюджету мільярди гривень.

    Цього люди ВОЛІ та активісти громадських організацій вимагали сьогодні, 28 грудня, під стінами Верховної Ради з акцією «Олігархи мають заплатити».

    «Уряд пропонує, в тому законі, який вони подали в парламент, залишити всі податкові пільги для олігархів, більше того регулювати їх в ручному режимі самим урядом», - наголошує член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

    Вона додала, що натомість прості люди отримали податок на нерухомість, за яким вони сплачуватимуть 24 гривні в рік з кожного квадратного метра площі.

    «Не уявляю, як бабуся у селі буде платити 2500 грн за свою хату. Ми також отримали податок на спадщину, а це означає, коли ви отримали у спадок хату, ви маєте сплатити до бюджету приблизно 25-30 тис. грн. Отримали також збільшення оподаткування депозитів для людей , і всі ці кроки просто вимивають гроші від людей у бюджет, замість того , щоб взяти ці гроші у олігархів», - зазначає Галабала.

    Народний депутат України Юрій Дерев’янко ще раз підкреслив, що уряд хоче перекласти весь фінансовий тягар на найнезабезпеченіші верстви населення.

    «Те що, стосується сплати податків олігархами Ахметовим, Фірташем, Коломойським, Пінчуком, Клюєвим – Урядом пропонується в дуже легкій формі, щоб не образити», - каже політик.

    Він додає, що запропоновані «ВОЛЕю» «антиолігархічні» ініціативи враховуються лише частково.

    «90% реформ ми підтримуємо, але вони повинні здійснюватися при здоровому глузді. Людям необхідно пояснювати, що і для чого робить Уряд. Багатьом немає на що жити. Їх треба почути, інакше ми провокуємо нові суспільні збурення», - наголосив Дерев’янко.

    Обурені проектом Держбюджет-2015 і студентство, якому хочуть скасувати стипендії. Серед мітингуючих – член партії «ВОЛЯ», студент Ірпінської податкової академії Дмитро Педченко. Він вважає, що дивлячись на проект Держбюджету-2015, напрошується висновок, що влада не зацікавлена в розвитку нашої країни, нашої молоді.

    «Якщо ми хочемо боротися з корупцією, то треба не скорочувати надбавки викладачам, треба , навпаки, надавати їм більше грошей, щоб зростала якість освіти, треба надавати більше стипендій, щоб у студентів був стимул йти , навчатись і здобувати освіту, а не працювати на 2-х, 3-х роботах, а потім йти на пари», - акцентує Дмитро Педченко.

    «ВОЛЯ» вимагає, щоб положення Пакету «антиолігархічних» законопроектів, розроблених партійцями, були враховані перед тим, як ухвалювати Закон про Держбюджет, адже саме це дасть можливість збільшити дохідну частину бюджету на мільярди гривень.

    До Пакету антиолігархічних проектів входять:

    Законопроект №1492 щодо скасування податкових пільг олігархам - ліквідує схеми уникнення від сплати податків фінансово-промисловими групами, які займаються: рудами та золою (компанії Ахметова), продукцією хімпрому (компанії Фірташа), газом та нафтою (компанії Коломойського, Бойка, Фірташа-Льовочкіна, Курченка), чорними металами (компанії Пінчука, Клюєва).

    Законопроект  №1493 щодо підвищення ставки плати за користування надрами - дозволить збільшити рентні ставки на видобування руди, де монопольне становище займають підприємства Ахметова, та на видобування нафти та газу, де працюють підприємства Коломойського, Фірташа-Льовочкіна, Бойка, Курченка. Додаткові надходження до бюджету завдяки таким змінам становитимуть до 7 мільярдів гривень на рік.

    Законопроект №1491 щодо виплати дивідендів та кворуму загальних зборів акціонерних товариств змусить олігархів, які спільно із державою володіють держпідприємствами, виплатити прибутки державі, які зараз не виплачуються. Додаткові надходження у разі ухвалення цього законопроекту дозволять отримати в Держбюджет до 2 мільярдів гривень на рік.

    Законопроект №1127 щодо уточнення деяких положень, що регулюють порядок здійснення державних закупівель - зобов'яже усі без винятку державні, комунальні та бюджетні підприємства здійснювати свої закупівлі через тендери.

    Пакет Антиолігархічних законопроектів був зареєстрований депутатами політичної партії «ВОЛЯ» Юрієм Дерев'янком, Іриною Сусловою та авторським колективом - членами Ради партії Ольгою Галабалою та Сергієм Тараном.

    Пакет антиолігархічних законопроектів був створений внаслідок широкого обговорення з колективами медиків, освітян, студентів, підприємців у Вінницькій, Чернівецькій, Миколаївській, Тернопільській, Хмельницькій, Херсонській, Кіровоградській, Полтавській, Житомирській областях. Так, Юрій Дерев'янко, Сергій Таран, Ольга Галабала та Ірина Суслова провели понад 70 зустрічей з колективами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.