• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні потрібна стратегія деокупації Криму – нардеп

    Опубликовано: 2014-12-28 13:55:45

    Найближчим часом необхідно провести аудит законодавчої бази, підготувати перелік найважливіших законопроектів, які повинні бути розглянуті, і написати стратегію деокупації Криму.

    Про це на першому засіданні міжфракційного депутатського об'єднання «Крим» заявила народний депутат, член політичної партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова.

    «Сьогодні дуже важливо провести аудит того, що було прийняте у Верховній Раді, у Кабінеті Міністрів, Мін'юсті та Нацбанку. Адже, коли починаєш аналізувати законодавство, то здається, що «права рука не розуміє, що робить ліва». Так само і у нас в сфері регулювання кримського питання», - наголошує вона.

    Нардеп також зазначає, що протягом останніх двох місяців тема повернення півострова практично не звучала в інформаційному полі нашої країни й за кордоном. Однак вона залишається надзвичайно важливою та принциповою в тих обставинах, які нині складаються.

    За її словами, зараз дуже важливо здійснити кілька першочергових кроків.

    По-перше, це проведення аудиту законодавчої бази.

    По-друге, підготовка правок та змін до деяких законодавчих актів, у разі необхідності.

    По-третє, перелік надважливих та першочергових законопроектів, які мають бути розроблені та розглянуті парламентом вже найближчим часов,

    По-четверте, це написання стратегії деокупації Криму.

    Депутати на засіданні уже підняли питання, чому не виконується постанова Кабміну від липня про створення центрального органу виконавчої влади зі справ АРК.

    Напередодні депутати міжфракційного об'єдання «Крим» разом з громадськими організаціями також підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво.

    Документ передбачає, що громадськість разом з депутатами об'єднання «Крим» будуть сприяти розробці, прийняттю та реалізації Кабміном стратегії, спрямованої на відновлення прав українців, які проживають зараз на території півострова, та переселенців, які тимчасово залишили окуповану територію. Також до обов'язків учасників Меморандуму належить контроль за діяльністю державних органів у питаннях, які стосуються Криму.

    Також в підписаному документі пропонується спрямувати зусилля учасників на скасування Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території», який зараз діє.

    Меморандумом передбачається лобіювання прийняття іншого Закону України - «Про особливості організації економічних відносин на тимчасово окупованій території АРК та соціальні гарантії громадянам України, які опинилися в окупації».

    Як відомо, 4 грудня 2014 року на засіданні в парламенті було створене міжфракційне депутатське об'єднання «Крим».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.