• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Залучення до процесу звільнення заручників В. Медведчука є неприйнятною, абсурдною помилкою, - Левус

    Опубликовано: 2014-12-24 12:44:35

     

    Як колишній заступник Голови СБУ і як голова підкомітету державної безпеки Комітету нацбезпеки і оборони парламенту, народний депутат України Андрій Левус висловив свою позицію у цьому питанні на своїй сторінці у Фейсбук.

    За його словами, Медведчук є центральною фігурою російського впливу на українську політику. Він стоїть біля витоків сепаратизму, як явища. Значна частина очільників терористичних угрупувань є вихідцями з мережі "Український вибір". Більше того, залучення Медведчука є кроком назад від курсу на визнання Росії країною-агресором. Адже, фактично, в якості "голуба миру" в Україні легімітизується довірена людина Путіна. Андрій Левус вважає, що таким чином Медведчук поступово повертається до контактної переговорної групи, яка розглядає значно ширші політичні питання.

    На думку народного депутата, це політична капітуляція і знецінювання всієї результативної роботи СБУ останніх місяців, спрямованої на знищення диверсійної мережі Кремля.

    -          Не знаю, хто нав'язав СБУ таке рішення, але воно не є українським. І не потрібно його обґрунтовувати піклуванням про долю наших полонених - це надто маніпулятивно. Особисто я, в якості заступника Голови СБУ, разом з волонтерами сприяв визволенню близько 200 українців з полону окупантів. Особисто брав участь в операціях визволення,  - зазначає він.

    Також, Андрій Левус наголошує на тому, що залучення таких ділків, як Медведчук, лише шкодять цьому складному процесові. Адже, в першу чергу, вони дбають про інтереси Росії та часто в комбінації обміну вставляють відповідні неприйнятні політичні або військові формули. Саме Медведчук стоїть біля витоків сумнівного мінського переговорного процесу.

    -          Існує єдиний формат взаємодії Медведчука з Державою Україна - він має постати перед українським судом і відповідати за всі роки своєї антидержавної політики, - пише екс-заступник Голови СБУ.

    На його думку, єдиний варіант як Медведчук може брати участь в обміні: після арешту він може бути обміняний на наших полонених. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.