• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві відкрилася Резиденція Святого Миколая

    Опубликовано: 2014-12-22 12:52:31
     19 грудня на території Національного заповідника «Софія Київська» відкрилася Резиденція Святого Миколая. Святково вбрана резиденція працюватиме цілий рік, а Святий Миколай у власній кімнаті прийматиме дітей до 14 січня. Малеча зможе поділитися бажаннями та мріями, а Миколай намагатиметься їх здійснити або підкаже спосіб їхньої реалізації. У ролі Миколая актор театру ім.Франко – Олексій Паламаренко.
     Також на території Резиденції Святого Миколая відкрилася експозиція пряникових будиночків й виставка кращих ялинок від дизайнерів та майстрів-флористів. В рамках конкурсу на «Кращу новорічну іграшку» на справжніх ялинках на території «Софії Київської» представлено близько 10 000 дитячих новорічних іграшок.
      У перший день роботи Резиденції Святого Миколая відбувся «Урок добра» з Першою леді України Мариною Порошенко та її дітьми Олександрою, Євгенією та Михайлом. Разом з Першою леді діти з усіх регіонів країни блакитними та жовтими нитками вишили серветки-обереги для українських воїнів, що захищають нашу державу в зоні АТО. На серветках був вишитий традиційний український оберіг «восьмикінечна зірка». В український народній символіці цей знак являє собою символ любові, у християнстві він втілює образ Віфліємскої зірки.
      О 18:00 сім’я Президента та мер Києва Віталій Кличко засвітили Головну ялинку країни, що розташувалася на Софійській площі у Києві. Право засвітити зірку на Головній ялинці країни було надано Святому Миколаю та дітям з особливими потребами. Нагадаємо, що цього року вперше у столиці встановлена жива ялинка. Києву 24-метрову зелену красуню віком понад 80 років подарувала влада Івано-Франківщини. Ялинку прикрашають 2015 білих голубів – символів миру та доброї звістки, а також – іграшки з українською орнаментикою та будиночки,  які символізують родинний затишок і теплоту. Всього понад 3000 новорічних іграшок та 14 км гірлянд, що складаються з 100 000 світлових діодів. Окрім красуні-ялинки, малечу та дорослих порадує карусель та справжній Різдвяний ярмарок. Запланований також конкурс на «Кращу ялинку», у якому поборються за перемогу представники усіх областей України. Після офіційної частини відбувся концерт симфонічного оркестру «Київ-Класік».
    Програма Новорічних свят на Софійській площі
    щовихідних – святкові концерти
    31 грудня  20:00 – Святкування Нового Року
    7 січня 11:00 – Різдвяна Країна мрій
    Часи відвідування Резиденції Святого Миколая:
    10:30-11:30 - перша група (за попереднім замовленням)
    12:00-13:00 - друга група (за попереднім замовленням)
    13:30-17:00 - вільне відвідування
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.