• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Святійший Патріарх Філарет у День святої Варвари відслужить Літургію біля її чесних мощей, які спочивають у Володимирському соборі

    Опубликовано: 2014-12-17 09:26:45

    Святійший Патріарх Філарет у День святої Варвари відслужить Літургію біля її чесних мощей, які спочивають у Володимирському соборі. Цього дня собор єпископів УПЦ КП висвятить нового єпископа для Запорізької області, який брав активну участь у Революції Гідності.

    Київ. Середа, 17 грудня 2014 року о 9:30 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у день пам’яті Святої Великомучениці Варвари очолить Божественну Літургію біля її чесних мощей, які перебувають у Володимирськом Кафедральному Патріаршому соборі (Київ, бульвар Шевченка, 20).
    Близько 12:00 Святійший Патріарх Філарет очолить молебень за мир в Україні та за здоров’я вояків, які боронять Незалежність України на Донбасі. Адже православні вірять, що молитви до Святої Варвари боронять вояків від неочікуваної смерті.
    Цього ж дня під час Літургії у Володимирському Кафедральному Патріаршому соборі столиці висвятять нового єпископа для Запорізької єпархії. Новим єпископом стане ігумен Фотій (Давиденко) – монах Михайлівського Золотоверхого собору, який проявив себе, як хоробрий і самовідданий пастир під час Революції Гідності. Цей монах опікувався пораненими і скаліченими, яких привозили до Михайлівського монастиря. Ігумен Фотій регулярно звершував молитви біля барикад на Грушевського у січні-лютому 2014 року і на цей короткий час наставало перемир’я між майданівцями та силовиками. Також ігумен Фотій очолював похорони героїв Небесної сотні та українських воїнів з Донбасу.
    Близько 12:30 журналісти матимуть змогу поспілкуватися з Патріархом Філаретом та новопоставленим єпископом Запорізьким Фотієм.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.