• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Харчування дитини у школі батькам обійдеться від 30 до 40 грн

    Опубликовано: 2014-12-10 13:17:11

    До Громадського об’єднання   «Пліч-о-пліч заради майбутнього»  звернулися підприємці, які займаються постачанням продуктів харчування в загальноосвітні навчальні заклади для організації харчування школярів з тим, що досі є незрозумілою ситуація з безкоштовним дитячим харчуванням школярів молодших класів. Тендери досі неоголошені.
    У разі, якщо бюджетне фінансування  харчування школярів молодших класів буде скасовано, то різко зросте ціна на шкільні сніданки. Оскільки за фінансовані з бюджету сніданки підприємці мають податкові пільги. (ст. 25 закону України «Про освіту» пункт 5 Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів  у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 02.02.2011 №116, пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»).
    Підрахунки показують, що батьки школярів витрачатимуть із сімейного бюджету на один сніданок від 15 до 20 грн. Якщо ж врахувати, що дитина харчується на групі продовженого дня, то щоденні харчові видатки на одну дитину становитимуть від 30 до 40 грн.
    Враховуючи те, що більшість українських сімей зараз знаходяться на межі виживання ініціатива начальника управління освіти Львівської міської ради Галини Слічної  відмінити бюджетне фінансування дитячих сніданків  є цинічним знущанням над нашими громадянами.
    І особливо акцентуємо, що це є грубе порушення діючого законодавства та конституційних прав.
    Громадське об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.