• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві проведуть інвентаризацію міських об’єктів за допомогою лазерного сканування та створять тривимірну модель міста

    Опубликовано: 2014-12-10 13:04:52

    11 грудня о 12.00 біля будівлі Київської міської державної адміністрації відбудеться презентація роботи спеціально обладнаного автомобілю, який проведе інвентаризацію міських об’єктів. Захід відбудеться за участі керівництва Київської міської ради, КМДА та її структурних підрозділів.
     
    Автомобіль, обладнаний найсучаснішою технікою, об’їде все місто, зробивши фотофіксацію та сканування міського середовища. Це дозволить дізнатись реальну кількість тимчасових споруд та місця їх розміщення, кількість об'єктів зовнішньої реклами, зелених насаджень, місць паркування, світлофорів, дорожніх знаків та інших об'єктів міського простору.

    Після проведення лазерного сканування за допомогою обладнання з програмним забезпеченням буде зроблено аналіз сканованих та фотоматеріалів. За результатом цього процесу буде створено тривимірну модель міста із зображенням міських об'єктів з геоприв’язкою.
    Такий метод вже давно популярний у Стамбулі та багатьох європейських містах. Аналіз та обробка матеріалів лазерного сканування є надзвичайно точними, а повністю автоматизований процес виключає влив людського фактору на результати інвентаризації об'єктів міського середовища. Лазерне сканування і створення тривимірних моделей використовується для створення транспортних моделей, систем освітлення вулиць, при реконструкції фасадів будівель, благоустрою вулиць.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.