• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Женьшень вбереже від застуди

    Опубликовано: 2005-10-26 13:29:00
    Тільки один з 10 піддослідних, яким щодня давали дозу північноамериканського кореня женшеню, застужувався раз або двічі протягом 4 місяців дослідження (включаючи й зимові), повідомляє telegraph.co.uk.
     
    Дане дослідження було опубліковано в "The Canadіan Medіcal Assocіatіon Journal". Проводив дослідження доктор Тапан Басу (Tapan Basu) з Університету Альберти (the Unіversіty of Alberta), Канада.
     
    У дослідженні брали участь 2 групи людей. Одна з них складалася з 130 осіб у віці від 18 до 65 років з Едмонтону (Канада), які, за їхніми словами, хворіли на застуду за рік до дослідження. Вони приймали капсули екстракту женьшеню двічі в день протягом 4 місяців.
     
    Іншій групі із 149 осіб давалися звичайні ліки протягом того ж періоду. Учасники не знали, у якій групі вони перебувають. Серед тих, хто приймав женьшень, число захворілих становило 10%, а середня кількість захворювань на людину склала 0,68. У контрольної груп відсоток захворілих склав 23%, а середня кількість захворювань - 0,93.
     
    Инф. Оsvita.org.ua
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.