• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через відсутність розвитку економіки росте вірогідність дефолту

    Опубликовано: 2014-12-03 15:18:21

    Ризики дефолту України зараз дуже високі,  і ослабити їх може лише продумана  бюджетна, валютно-курсова і грошово-кредитна політика держави. Так вважає президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
    «Україні потрібен жорсткий, деполітизований, професійний діагноз нинішнього стану країни, економіки, фінансів і суспільства в цілому. Ми повинні оперувати об’єктивною інформацією, але без катастрофізму. Наприклад, за станом на 31 жовтня державний борг (зовнішній, внутрішній та гарантований) склав приблизно 945 млрд грн. – це більше 60% ВВП. А консолідований борг уже наближається до 100% ВВП. Таким чином,  ми зараз опинилися в одному рядку з Венесуелою та Аргентиною, країнами,  у яких також високий ризик дефолту. Причому, у нас вірогідність дефолту уже вища за 80%»,–  заявив президент УСПП.
     На його думку, спроби обслуговувати держборг та вирішувати проблеми бюджету за рахунок нових позичок тільки посилять ризики дефолту. «В Україні давно втрачена складова розвитку, модернізації економіки, інноваційна політика, те, що дає державі  можливість виконувати свої зобов’язання не тільки за рахунок нових позичок, а за рахунок ефективної роботи економіки. Нам зараз вкрай потрібно реанімувати внутрішній ринок», – вважає А.Кінах.
    Також, на думку президента УСПП, Україні зараз потрібні продумані параметри реалізації експортного потенціалу країни, особливо з врахуванням необхідності диверсифікації після втрати ринків на сході.
    «У протилежному випадку, у нас посилиться загроза деіндустріалізації країни. Новації в Україні мають базуватися на принципах встановлення повної довіри між владою та суспільством. Жодні важливі рішення не повинні ухвалюватися урядом без врахування експертної оцінки ділової спільноти. Достягти такого контакту ми маємо намір під час надзвичайного  з’їзду УСПП, який заплановано на ІІ декаду грудня. Ми ставимо перед собою чіткі цілі – налагодження ефективної співпраці з новим урядом і спільне напрацювання плану антикризових дій», - заявив президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.