• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РНБО: За минулу добу 2 українських військових загинули

    Опубликовано: 2014-12-02 14:25:33

    Протягом доби незаконними збройними формуваннями здійснено 52 обстріли та атаки сил АТО, внаслідок яких за минулу добу 2 українських військовослужбовця загинули та 4 отримали поранення. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

    На Донецькому напрямку о сьомій ранку українські військові відбили черговий штурм аеропорту. Ворог зазнав втрат від дій української артилерії та кинджального вогню десантників. Терористи неодноразово  обстрілювали позиції сил АТО з артилерії та мінометів  біля селищ Піски, Тоненьке, Авдіївка, Славне, Невельське. З реактивних установок «Град» та мінометів бойовики чотири рази завдали ударів по опорним пунктам біля села Новобахмутівка. На Луганському напрямку, під Станицею Луганська відбито ще один штурм взводного опорного пункту українських військових, який розпочався після мінометного обстрілу. «На цьому ж напрямку позиції наших військових біля Щастя були двічі обстріляні бойовиками з  усановок «Град» та двічі з артилерії і мінометів. Також з «Градів» чотири рази вівся вогонь по опорному пункту  біля села Макарове Станично-Луганського району», - зазначив речник РНБО.

    На Дебальцевському напрямку позиції сил АТО були обстріляні з мінометів та стрілецької зброї поблизу села Нікішине та Дебальцеве. У передмісті Горлівки з реактивних установок «Град» обстріляно блокпост біля селища Майорське та з мінометів опорний пункт біля міста Артемове.

    Бойових зіткнень на кордоні не відбувалося. Зафіксовано ведення повітряної розвідки Збройними силами РФ на північних кордонах України у Чернігівській області. «Учора о 17:15 прикордонний наряд у районі пункту «Семенівка» зафіксував безпілотник, який залетів з території Росії до України вглиб до 1 км, був обстріляний прикордонниками та повернувся в повітряний простір не дружньої держави», – додав полковник Лисенко.

    Учора у соціальних мережах з’явилося викладене відео з Донецька, на якому видно, як бойовики стріляють з установок «Град», розташованих біля стін комплексу багатоповерхівок мікрорайону Широкий. «Цей мікрорайон - спальний район на околиці Донецька, розміщений на південному сході, на протилежному від аеропорту боці міста. Тож не виключено, що терористи, заховавши «Гради» в спальному районі, стріляли наосліп, щоб згодом дискредитувати сили АТО. Відео датоване 1 грудня 2014-го року», - пояснив речник РНБО.
    У Харкові у ніч на вівторок – близько 2 години пролунав потужний вибух. Були підірвані ворота військової частини на вулиці Академіка Проскури. Постраждалих немає. За фактом вибуху відкрите кримінальне провадження та проводяться слідчі дії.

    Під обстріли терористів з важкої артилерії, мінометів та систем «Град» учора на Луганщині потрапили населені пункти Сокольники, Кримське, Донецький, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Тошківка, Новотошківка, Мирна Долина. Завдано суттєвої шкоди інфраструктурі, житловому сектору та адміністративним будівлям.

    Найскладніша ситуація, як і раніше, залишається в Станиці Луганській. Місто протягом ночі бойовики обстріляли з важкої артилерії та мінометів. У результаті обстрілів у Станиці загинуло двоє пенсіонерів.

    Президент України Петро Порошенко та Канцлер ФРН Ангела Меркель обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема питання гуманітарної допомоги та енергопостачання. Сторони наголосили на необхідності виконання Мінських домовленостей як шляху до мирного врегулювання. Була відзначена важливість продовження консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи.

    Також вчора Президент України Петро Порошенко та Президент Європейського Інвестиційного банку, Голова Ради директорів ЄІБ Вернер Хойер під час зустрічі обговорили стан виконання спільних проектів, які реалізуються в Україні за підтримки Європейського інвестиційного банку.

    Новий президент Європейської Ради Дональд Туск та президент США Барак Обама закликали Росію вивести війська зі східної України. «Ми поділились нашими побоюваннями щодо кризи в Україні і домовилися про те, наскільки важливо для Росії відійти зі східної України, припинити поставки військ і техніки, дозволити ефективний контроль кордону», - заявив Дональд Туск.

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг напередодні зустрічі глав МЗС країн-членів Альянсу у Брюсселі 2-3 грудня заявив, що НАТО не надаватиме Росії жодних гарантій невступу до військового блоку України та Грузії, оскільки це питання має вирішуватись виключно цими країнами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.