• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес-спільноті представили інвестиційні проекти Києва

    Опубликовано: 2014-12-01 08:16:02

    Американська торгівельна палата в Україні спільно з Київським Інвестиційним Агентством провела зустріч бізнес-спільноти з представниками Муніципалітету міста Києва, в ході якої були представлені нові підходи Київської міської державної адміністрації до роботи з інвесторами, а також запропоновані конкретні інвестиційні проекти міста Києва, реалізація яких може розпочатися вже наступного року.
    За словами Ігора Ніконова, першого заступника голови Київської міської державної адміністрації, новий підхід до роботи з інвесторами базується на принципах єдиного інвестиційного вікна: «За кожним інвестором закріплюється власний проектний менеджер, співробітник Київського Інвестиційного Агентства, який має забезпечити підготовку всіх дозвільних та проектних документів та гарантуватиме дотримання умов укладеного договору. В свою чергу, стосунки між Києвом та інвестором мають бути двосторонніми, тому ми надаватимемо пріоритети тим, хто створюватиме робочі місця для киян».
    Андрій Булах, керуючий партнер компанії Deloitte в Україні зазначив, що «єдине вікно» є сервісною моделлю взаємодії між містом і бізнесом. Вона припускає, що уповноважений орган муніципалітету, зокрема інвестиційне агентство, бере на себе обов'язки з погодження та отримання всіх необхідних дозвільних документів для реалізації інвестиційного проекту.
    Як зазначив Олег Містюк, генеральний директор Київського інвестиційного агентства, найближчим часом буде представлена детальна схема інвестиційного процесу, що займатиме не більше 80 днів: «Дана схема буде детально описувати кожен етап, терміни і відповідального проектного менеджера. Адже сьогодні очевидною є потреба суспільства в розумінні та контролі процесів, які відбуваються в місті. Ми дійсно хочемо бути зрозумілими і прозорими - як для інвесторів, так і для киян».
    Олена Волошина, керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації в Україні, зазначила: «Виходячи з місії нашої організації, найцікавішим напрямком роботи є фінансування розвитку муніципальної інфраструктури. Наразі ми активно займаємося пошуком цікавих та прибуткових проектів в цій сфері. Лише за наявності можливості отримати економічну вигоду інвестори розпочнуть активно брати участь у подібних проектах».
    Одним з основних напрямків проектної роботи Київського інвестиційного агентства є створення нової транспортної схеми міста, в чому також бере участь Представництво Світового банку в Україні. Серед вже розроблених проектів – запровадження системи електронного квитка, будівництво паркінгів на околицях міста з метою розвантаження міських автомобільних доріг, модернізація транспортної розв’язки на Ленінградській площі, будівництво нових автобусних станцій для організації пасажиропотоку у приміських напрямках, створення транспортного хабу біля станції метро Лівобережна.
    Представникам бізнесу було запропоновано взяти участь у реконструкції конкретних медичних закладів Києва, а також представлена концепція будівництва нового медичного центру. Також на зустрічі було детально висвітлено концепцію нових проектів у сфері комерційної та муніципальної нерухомості, а також проекти, спрямовані на підвищення енергоефективності міста.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.