• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ТВОРЧІСТЬ СВОБОДИ: (р)еволюційна культура Майдану

    Опубликовано: 2014-11-25 12:12:53

    28 листопада 2014 – 26 січня 2015

    Минув рік з часу доленосних для України подій, що отримали назву Євромайдан або Революція Гідності – подій, що якісно змінили наше суспільство.

    Активісти, музейники, представники громадських організацій та органів державної влади об’єднали свої зусилля задля збереження пам’яті про ці події та розвитку громадських практик, започаткованих революцією Гідності. Так виникла ініціатива «Музей Свободи / Музей Майдану».

    У фокусі цієї виставки – спалахи креативу, винахідливості, гумору і сатири як важливої «зброї» протестного руху, як стихійного вияву народної творчості в екстремальних ситуаціях, як майданчика для громадської комунікації, взаєморозуміння та самоідентифікації на шляху до Свободи.

    В інтерактивному експозиційному просторі представлено зворушливі історії та автентичні об’єкти: від барикадного хенд-мейду до унікальних артефактів на кшталт прапорів і слоганів з «Йолки», Різдвяної шопки, 10-метрового панно, «лампочки Молотова», «бімби». Виставка заохочує відвідувачів пройти віртуальний тур «Майдан 3D» та поринути у революційний мелос, ділитися спогадами на «Сцені історій», залишати думки та відчуття на стіні «Голосів відвідувачів», листуватися через Пошту Майдану, пізнавати нове у Бібліотеці Майдану…

    Програма проекту передбачає дискусійні зустрічі, кінопокази, концертні виступи, перфоманси і флешмоби, сліповери, майстер-класи, презентації видань і громадських ініціатив, виготовлення дітьми медіа-продукту, збір експонатів та ідей для майбутнього Музею Свободи / Музею Майдану, підтримку воїнів у зоні АТО.

    Відкриття – 28 листопада (п‘ятниця) 2014 року о 17 год.
    в Музеї Івана Гончара (Київ, вул. Лаврська, 19)

    Куратор проекту: Ігор Пошивайло
    Арт-куратори: Влодко Кауфман, Катерина Ткаченко

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.