• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Марші Гідності самооборонівці озвучили вимоги до влади

    Опубликовано: 2014-11-21 16:14:03

     

    Сьогодні в Києві відбувається наймасовіша вулична акція за рік -  Марш Гідності, організований Самообороною Майдану

    Захід присвячений річниці початку Євромайдану.  Кілька тисяч активістів прямують пішою ходою по місцях бойової слави Самооборони.

    Перед початком ходи всі активісти зібралися на Михайлівській площі, місці, де рік тому була створена Самооборона Майдану. Перед ними виступив керівник, комендант Майдану Андрій Парубій і озвучив вимоги до влади.

    -          Україна більше бути нейтральною державою не може. Наша мета– курс на євроатлантичну інтеграцію та визнання путінської Росії державою-агресором,  - озвучив першу вимогу Андрій Парубій.

    Він також зазначив, що Самооборона Майдану вимагає скасування так званих «Мінських мирних домовленостей», бо вони є односторонніми.

    -           Всі, хто справді хочуть миру в Україні мусять зрозуміти – Путін ворог, він не зупиниться, поки не дестабілізує ситуацію не лише в Україні, а й в усьому цивілізованому світі. З таким ворогом розмовляти можна лише з позиції сили, а не з позиції продиктованих ним «угод», - сказав керівник Самооборони.

    Однією з найважливіших задач є й створення резервної армії. Добровольчі батальйони на Сході довели свою ефективність.  А реформування армії необхідно здійснювати в напрямку формування максимально широкого кола резервістів, справжніх патріотів України, які готові стати на захист держави не за наказом, а за покликом серця. 

    Крім того, Самооборона майдану має на меті   змусити державу забезпечити  соціальний захист вояків АТО та членів їхніх родин. Наші побратими та родини, які втратили годувальників, не мають вистоювати в чергах за чисельною кількістю довідок. Держава має дбати про своїх героїв-патріотів.

    Самооборона Майдану вимагає проведення справжньої люстрації та активізація боротьби з корупцією. Корумповані та дискредитовані чиновники, агенти Кремля та відверті шкідники мають сидіти не у м’яких кріслах по кабінетах, а в камерах тривалого утримування. Вимагаємо невідкладного розслідування кривавих подій на Майдані та суворого покарання вбивць Героїв Небесної Сотні.

    Андрій Парубій також зазначив, що Революція Гідності триває:  і на дальніх барикадах на Сході, і на інформаційному фронті, і у владних кабінетах.  Тому перед українською  владою величезний виклик – не змарнувати  шанс, побудувати нову, розвинуту, європейську Україну.

    -          Ми не маємо права зупинитися на початку шляху, особливо зважаючи на небезпеку з боку сусіда-агресора. Ми не допустимо розвалу України та окупації її чи то частково, чи повністю путіністами, ми працюватимемо самі над втіленням та вимагатимемо від влади максимального виконання наших вимог, - зазначив Андрій Парубій.

    Зазначимо, Самооборона Майдану прямує  по місцях революційних боїв ­­­­­ маршрутом:  Михайлівська площа - пам’ятник  Тарасу Шевченку – Бесарабка – Майдан – Інститутська – пров. Кріпосний – Маріїнський парк – вул. Грушевського – Європейська площа. Захід почнеться о 14:00 на Михайлівській площі.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.