• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міській владі не вистачає повноважень – головний архітектор Києва

    Опубликовано: 2014-11-05 11:28:37

    Відсутність повноважень не дозволяє міській владі боротися з незаконною забудовою. Про це головний архітектор Києва Сергій Целовальник розказаву своєму інтерв’ю виданню «Новое верея».

    «Нас позбавили повноважень. У березні 2011 року був прийнятий закон про регулювання містобудівної діяльності. З тих пір у головних архітекторів немає контролюючих функцій, а містобудівні ради стали іграшковими - обговорення проектів на них тепер необов'язкове і відбувається тільки за бажанням забудовника», - зазначив Сергій Целовальник.

    Коли кияни виявляють незаконне будівництво, вони вимагають від міської влади припинити це неподобство. І це не поодинокі випадки. Однак діюче законодавство не дозволяє головному архітектору міста зупиняти будівельні роботи.

    «Мені вистачає сил відстояти деякі об'єкти, але в цілому система працює проти нас», - зазначив Сергій Целовальник.

    Департаментом містобудування та архітектури вже давно підготовлено пакет пропозицій щодо зміни нормативних актів, у тому числі законів України. Якщо ці зміни будуть затверджені, то місто, міська громада поверне собі право впливати на містобудівну ситуацію.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.