• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2014 році завдяки державним житловим програмам понад тисячу сімей стали новоселами

    Опубликовано: 2014-11-05 10:40:48

    За 10 місяців 2014 року в Україні 1159 сімей стали новоселами завдяки участі у державних житлових програмах, які реалізує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це 4 листопада повідомив Голова правління Держмолодьжитла Леонід Рисухін.

    «Життя триває. Держава продовжує виконувати зобов’язання, взяті на себе в рамках житлових програм. Будівельники і далі будують та вводять в експлуатацію нові будинки. В результаті сотні сімей по всій країні отримують власне житло», - наголосив Леонід Рисухін.

    За словами Голови правління Держмолодьжитла, серед 1159 квартир, що були передані українським сім’ям – учасникам державних житлових програм, 201 – отримали сім’ї в рамках участі у програмі пільгового молодіжного кредитування. Ще 728 квартир було придбано громадянами завдяки програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів. Крім того, 230 сімей стали новоселами, взявши участь у програмі доступне житло, в рамках якої громадянам надається підтримка у вигляді 30% від вартості житла.

    Як зазначив Леонід Рисухін, очікується, що до кінця року буде введено в експлуатацію ще декілька житлових будинків, в яких за державними житловими програмами власні квартири отримають ще понад 500 українських родин.

    Водночас,  Леонід Рисухін  звернув увагу на те, що фінансування житлових програм в 2014 році було скорочене. Внаслідок цього можливості громадян щодо укладання нових угод про придбання доступного житла були сильно обмежені. Відповідно зменшиться кількість сімей, які в наступному році відсвяткують новосілля в рамках державних житлових програм.

    «Цю ситуацію може виправити новообрана Верховна Рада, якщо при затвердженні Держбюджету на 2015 рік запланує певну суму коштів на реалізацію державних житлових програм», - підкреслив Леонід Рисухін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.